Theaterreview: Weekendje Bouillon (EWT)


Met Weekendje Bouillon van Jeroen Maes kiest het EWT voor een beproefd recept als amuse gueule voor uw Sinterklaas – en Kerstfeesten. Deze doldwaze komedie werd in 2021 ontwikkeld door het West-Vlaamse Prethuis. En nu komt er in het gezelligste theater van Deurne ook een eigentijdse Antwerpse variant. Het verhaal gaat twee bevriende koppels, die een huisje hebben gehuurd om een ontspannend weekendje door te brengen. Maar of de ontspanning er op en top zal zijn, is maar zeer de vraag. Zeker wanneer er een onaangekondigde gast zijn opwachting maakt.

Eerlijk is eerlijk. Het EWT koos met Weekendje Bouillon voor een stuk dat zijn degelijkheid al heeft bewezen. Wanneer er dan voor een uitermate slimme cast met ervaren rotten in het komedievak zoals Marc Verbruggen, Daisy Thys, Gerdy Swennen en Frank De Kaey wordt gekozen, weet u al hoe laat het is. Neem daarbij nog eens Mike Wauters  (zonder rood jasje maar met heel wat dierenimitaties op zak) die in de voetsporen van Jeroen Maes mag treden, als de onaangekondigde gast. Dan is het meer dan ooit duidelijk dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een gezellig avondje/zondagnamiddagje uit. Dit Weekendje Bouillon is een mooi eindejaarscadeau door en voor de vrienden van het EWT. Men zegge het voort …

Bekeken op 12/11/2023 in het EWT

Meer info over tickets kan u vinden op: http://www.ewt.be

Foto: Goele Bormans

Geef een reactie