Theaterreview: Ik heb zin in jou (EWT)

De liefde tussen EWT-directeur Frank De Kaey en de taal van Molière is er ééntje zoals tussen Ying en Yang, Quick en Flupke, Annemieke en Rozemieke … Kortom: onvoorwaardelijk. Dat bewijst de minzame man opnieuw met zijn eigentijdse vertaling van ‘Ik heb zin in jou’. Een Franse deurenkomedie, die voor de gelegenheid eerder een ‘gyproc-komedie’ mag genoemd worden. Maar waarom ik de link met Gyproc leg, moet u zelf maar gaan ontdekken in het gezelligste theater in de Hertstraat.

Ik heb zin in jou vertelt het verhaal van de twee buren Youssouf (alias Mathias Daneels) en Guillaume (Mike Wauters). Wanneer een sms’je met de woorden ‘ik heb zin in jou’ per ongeluk naar een verkeerde bestemmeling wordt gestuurd, gaan de poppen aan het dansen.

Opvallend is dat bij ‘Ik heb zin in jou’ voor een uitermate jonge cast wordt gekozen. Mathias Daneels omschreef het als de jongste cast ooit uit de geschiedenis van het EWT. Want naast de ‘buren’ in crime (Mathias Daneels en Mike Wauters) zien we ook nog Dorothy (Dotje) Wuyts, Daphne Paelinck, Pieter Van Keymeulen en Emelien Raats op het podium hun opwachting maken.

Mike Wauters kwam enkele uren vooraleer ik deze recensie neerpen in het nieuws omwille van de ‘Wilhelm Scream’, waarmee hij werd geconfronteerd in de soap ‘Thuis’. En in een ver verleden was hij vooral bekend om zijn ‘rode vestje’ waarmee hij de premières maar al te graag bezocht. Maar vergeet de rode vest. Vandaag is … Groen de kleur van Mikes vestje. Rood wordt daarentegen doorgeschoven naar de computerspecialist bij uitstek van het EWT: Mathias Daneels.

Wereldreiziger Pieter Van Keymeulen is voor de gelegenheid ‘nawathuis’ en mag de rol van de stoere bink’ Gael, die nogal wat problemen heeft met de juiste invulling van spreekwoorden vervullen. Waar we bij Daphne Paelinck vroeger al lachend zeiden dat ze altijd maar zwanger op het podium stond, zien we nu het tegendeel. Strakker dan ooit doet ze haar dingen als stoere Antwerpse chick met dito tongval. Dorothy alias Dotje Wuyts bewijst nogmaals dat ze al langer dan vandaag het nodige komische talent heeft. En what about last minute interim Emelien Raats. Zij moest Eurosong backingvocal Sandrine Van Handenhoven vervangen. En zij voelde zich als een vis in het water als de ‘Sexy Julie’ . Ook zij voelde zich als een vis in het water als de ‘sexy Julie’.

Kortom: Ik heb zin in jou is een leuk voorsmaakje  om de zomer tegemoet te treden Maar eerlijk is eerlijk: Bezint eer ge begint als u een sms’je voor een date verstuurt.  Mike, Mathias, Pieter, Dorothy, Daphne en Emelien kunnen met plezier de mogelijk er van inschatten.

Bekeken op 14 mei 2023
Meer info kan u bekijken op: http://www.ewt.be

Foto: EWT

Geef een reactie