Evelien Van Hamme: van dertigers tot de Pizzamoord


Het grote publiek kent Evelien Van Hamme als Tinne uit de Eén-reeks Dertigers. Maar nu laat ze zich ook van een andere kant zien. In de Backstage Producties Assisen V mag ze als getuige optreden in de pizzamoord. Het gerechtsgebouw is voor één keer in het Antwerpse Theater Elckerlyc. ‘De meeste mensen kennen mij inderdaad van televisie. Maar toen ik in 2007 ben afgestudeerd, heb ik al heel wat watertjes in het theater doorzwommen. Zo was ik te zien in Het Arsenaal en de KVS. Professioneel maak je soms andere keuzes. Ik hou er wel van om op een set te staan. Maar theater kan je met niets vergelijken. Ik heb heel veel zin om mijn personage een gezicht en een lijf te geven. Weet je : ons vak is nooit zwart/wit, nooit gestructureerd en ik hou wel van die chaos. In de ideale wereld zou ik de combinatie van theater en televisie doen. Maar wat betekent in deze tijd nog een ideale wereld. Het theater is een grote liefde. Ik hou er wel van om de regisseur zijn instructies nauwgezet op te volgen. Dit in combinatie met al die grote namen hier aanwezig maken het bijzonder om aan een project als Assisen V mee te werken.’

Foto: Backstage Producties

Geef een reactie