Op weg naar de Miss België-kroon?: Michèle Debouverie (19, Avelgem)

Begin 2021 kreeg Michèle Debouverie groot nieuws te horen. Door het Miss België-comité werd ze uitverkoren tot Miss België-finaliste. Deze bijna 20-jarige Westvlaamse schone uit Avelgem stootte immers door naar de grote finale van de zoektocht naar ’s lands mooiste. ‘Ik liep die dag er enorm gestresst bij. Mijn grootste angst was om vlak voor de finale te sneuvelen. Weet je .. Elk meisje is mooi. Ieder van ons deed er ontzettend veel moeite voor om in de finale te raken. HET is een zure appel om net hiervoor te sneuvelen. Want we hebben er allemaal zo hard ons best voor gedaan.’

Provinciegrens
Een Miss België-finaleplek betekent over heel het land promotie voeren. ‘Natuurlijk ga ik ook buiten de Westvlaamse provincie grenzen proberen reclame voor mezelf te maken. Nu ik een stapje hoger mag, is het toch mijn doel om in andere steden ook promotie te maken. Ik moet overal gezien worden. Niet alleen in mijn eigen provincie.’

Michelles pad
Het zijn drukke tijden voor Michèle, want ze begint ook in februari aan haar studie ‘Maatschappeliijk Werk’. ‘Het was altijd mijn doel om dierenarts te worden. Maar omdat ik dyslexie heb, was dit te hoog gegrepen. Ik heb het hier niet moeilijk mee. Met de jaren heb ik leren mee omgaan. Het heeft me als mens zelfs sterker gemaakt. Akkoord, er zijn misschien grenzen waar ik tegen opboks. Maar het neemt niet weg dat het me belemmert in mijn toekomstplannen. Ik heb een hulpvaardig kantje in mezelf. Dat wil ik toekomst gericht ook tonen in mijn studie maatschappelijk werk.’

Foto: Mieke Dejonghe

Geef een reactie