Cry just a little: de positieve noot van Robert Falcon

 

Ook voor de 25-jarige dj/producer Robert Falcon (Lier) was 2020 door de gekende omstandigheden geen professionele hoogvlieger. De voorbije jaren bouwde Robert gestaag en met volharding aan zijn muzikale carrière. Met resultaat, want in normale tijden kan je hem terugvinden op de podia van zowat alle grote dance festivals in binnen- en buitenland (Tomorrowland, UNITE with Tomorrowland, Sunrise, Parookaville, Fantasia, Tušev Tek Barv,…), zijn tracks worden gretig opgenomen in de sets en radioprogramma’s van de grootste deejays ter wereld (Afrojack, Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike, Nicky Romero, Hardwell, Sam Feldt,…, hij behaalt Spotify- en Youtube-cijfers voor zijn releases die weinig andere Belgische artiesten kunnen voorleggen en vertoeft normaal meerdere maanden per jaar in Azië, waar hij enorm populair is, voor een grote tournee. In maart 2018 ontving Robert zelfs de Cultuurprijs 2017 van de stad Lier.

Sinds maart vorig jaar echter geen festivals, tournees en sets voor een live publiek meer. Een stevige streep door de rekening uiteraard, maar Robert Falcon bleef allerminst bij de pakken zitten en stortte zich nog fanatieker dan voorheen op studiowerk. Daar wil hij met een meer dan volgepakt releaseschema in 2021 de vruchten van plukken. Zijn eerste wapenfeit dit jaar is de track ‘Cry Just a Little’ (Robert Falcon & Davai ft. Laura White). 10 jaar nadat het Nederlandse dance duo Bingo Players een dikke hit scoorden met dit nummer, waarvoor ze de mosterd haalden bij ‘Piano in the Dark’ (1988) van de Amerikaanse singer-songwriter Brenda Russel, giet Falcon er zijn eigen sausje overheen. De ideale soundtrack voor wanneer we terug samen mogen feesten, iets waar iedereen en ook Robert enorm naar uitkijkt, zo vertelt hij:

“Ik denk dat we allemaal moeilijke momenten hebben gehad het voorbije jaar en waarschijnlijk nog gaan hebben. Een beetje wenen kan, mag en moet misschien ook wel eens, maar we mogen de hoop nooit verliezen en positief naar de toekomst blijven kijken. Persoonlijk heb ik van de voorbije maanden en het wegvallen van alle festivals en sets vooral gebruikgemaakt om me te focussen op studiowerk. Er liggen ondertussen heel wat tracks klaar om in 2021 te droppen en ik wil gewoon klaar zijn en kunnen knallen op het moment dat we terug voor een live publiek mogen gaan spelen. Of het nu voor 10, 100 of 100.000 man is, ik wil de mensen onvergetelijke feestjes kunnen bezorgen, want dat willen en verdienen ze meer dan ooit!”

Foto: Buzzard Music

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.