Theaterreview: Showboys (Take Twee Producties)

Ben Bervoets en Jerry Verhaert hebben na Mafkegels hun tweede grote variétéshow Showboys op de wereld los gelaten. Een cabaretvoorstelling vol met show, dans en muziek waar beide heren hun liefde voor de geest van het oudere repertoire van Oud België en Gaston & Leo niet onder stoelen of banken steken. Het was geen evidente bevalling om Showboys tijdig in première te laten gaan. De cast veranderde, de première werd een week opzij geschoven. Onder het motto ‘The Show must go on’ kende de productie een week later dan voorzien een grote première in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater.

Wie de show zag, herinnert zich vooral twee duo’s, die voor elkaar geboren zijn. Ben Bervoets & Jerry Verhaert, zijn de Ying en Yang, de Bassie & Adriaan, de Peppie en Kokkie en vooral de Gaston & Leo van Showboys. Wie er aan zou twijfelen: beide heren noemen elkaar wel broer in het dagelijkse leven. Hun moeders zouden het misschien ook graag willen. Maar het is niet zo. In de rol van aangever en afwerker moet je beide heren niets leren. De mayonaise pakt tussen beiden. En toch … mag ik de grote revelatie van Showboys het duo Laura De Leeuw en Dimi Tarantino noemen. Ook al kwam Dimi pas laat bij de productie. Op het podium kan hij het zichtbaar uitstekend vinden met Laura De Leeuw. Mogen ze elkaar vanaf nu ook ‘besties’ noemen? Het leek er wel op. Zie je ze weldra op de Meir samen shoppen? Ik heb het gevoel dat ze elkaar ook na Showboys nog gaan terug zien. De combinatie van beide duo’s gaf Showboys het nodige peper en zout. Alleen zou de kers op de taart pas echt aanwezig zijn  als ze nog iets meer in elkaar versmolten waren. Daar bleef ik als toeschouwer iets op mijn honger zitten. Met de moeilijke bevalling van Showboys in het achterhoofd heb ik daar het nodige begrip voor. Hoedanook zijn de funderingen alvast gelegd voor mooie ‘cosy’ variétévoorstellingen toekomstgewijs. Alleen mag de lat steeds enkele centimeters hoger gelegd worden zoals Sergei Bubka het vroeger deed bij het polsstokspringen. Hij gaf er zijn carrière de nodige impulsen mee. En niemand houdt Showboys tegen om hetzelfde te doen. De ingrediënten zijn volop aanwezig. Kortweg samengevat: Showboys is een voorstelling voor een publiek, dat houdt van een gezellig avondje ouderwets variététheater/amusement.

Meer info kan je ontdekken op:
https://fakkeltheater.be/voorstelling/showboys

Meer foto’s kan je zien via:
https://www.showbizzsite.be/fotoboek/diverse-2018-premi%C3%A8re-showboys-2018-in-antwerpen

Gezien op 25/5/2018 in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater

Foto: Jan Liekens

 

Geef een reactie