Parking Dries

Het leek er allemaal zo mooi uit te zien. Na de GP Marcel Kint sprak niemand zo lyrisch over de bochten in de laatste kilometer als Veranda’s Willems-coureur Dries De Bondt. Het zou een mooi vervolg kennen in de Baloise Belgium Tour. Ik was er heilig van overtuigd. En toch blijft het huwelijk tussen Dries en de nieuwe Rodne van België een bizar huwelijk met de nodige ups and downs. In 2017 werd hij uit koers gezet omdat hij op het trottoir reed. In 2018 viel hij en brak hij zijn neus. En toch zou Dries Dries niet zijn als hij in de kijker wist te rijden. Het moment van de voorbije Baloise Belgium Tour was vooral een waar eerbetoon van de Supportersclub Dries De Bondt aan hun fietsende held. Zij zorgden voor een fraai ontvangst naar de eeuwige aanvaller toe. En het werd nog straffer.

Enkele dagen later wandelde ik door Bornem. 25 km lang in de wandeltocht Ring Klein Brabant. En plots zag ik een opmerkelijk verkeersbord staan. Parking Dries stond erop genoteerd. Ik ben weer een wijsheid rijker. Echte wielerhelden uit Klein-Brabant: ze hebben zelfs hun eigen parking.

Foto: Bart Liekens

 

Geef een reactie