Anne-Mie, het moeke van Bake Off Vlaanderen

Ik had vele mensen voor gek verklaard wanneer ze me vooraf hadden voorspeld dat de zomer van 2017 op televisioneel vlak er ééntje van bakprogramma’s zou worden. De voorbije weken heb ik twee seizoenen verslonden van The Great British Bake Off. Ik zat soms met open mond in mijn zetel te kijken welke creaties de Britse amateurbakkers uit hun oven toverden. Toen ik onlangs een uitnodiging kreeg om de kickoff van de Vlaamse Bake Off te bezoeken, kon ik niet snel genoeg ja zeggen. Ik was wel geboeid over hoe men dit programma in Vlaanderen zou aanpakken. Een bezoekje aan het kick off-center in Park Spoor Noord volgde heel snel.

Omgeven in een wereld vol met zoetigheden, raakte ik in gesprek met Anne-Mie. Zij is de oudste deelneemster van Bake Off Vlaanderen. Deze ambtenaar uit Melle is een gepassioneerd amateurbakker. Moeke leeft een beetje met het motto: ‘Eén dag niet gebakken, is één dag niet geleefd.’  Ze twijfelde lang of ze geschikt was om deel te nemen aan dit programma. Het was haar dochter, die de knoop doorhakte.  Commerciële plannen na Bake Off Vlaanderen heeft ze niet. Laat een jong iemand Bake Off Vlaanderen maar winnen is haar persoonlijke visie. Haar lust en haar leven is werken in haar eigen keuken met haar eigen oven. Internetgewijs heeft ze wel haar plekje gevonden. Via haar eigen blog ‘Moeke’s Zoete Zaligheden’ toont ze het wereldwijde web haar creaties. Een foto en het verhaaltje errond. Recepturen zet ze niet online. Dat behoort tot het geheim van Moeke’s Zoete Zaligheden.

Bezoek Moeke’s Zoete Zaligheden op: https://moekeszoetezaligheden.wordpress.com/

 

Geef een reactie