De ontbijttafel van Emma Boury

Die ochtend … aan de ontbijttafel. Het zou een parodie kunnen zijn op de Humo-spot ten huize Boury. Maar voor Emma, de dochter des huizes, is het keiharde realiteit. In de krant zag ze het bericht passeren waarbij het Comité een opriep lanceerde voor nieuwe kandidaten. Het bleek een inspiratievol moment voor deze jonge studente Communicatiewetenschappen uit West-Vlaanderen te zijn te zijn. Na enige twijfel, gaf haar mama het beslissende duwtje in de rug. Gewoon doen waren mama’s inspiratievolle woorden. Voor vele dochters geldt nog altijd dat regel 1 waarbij mama’s altijd gelijk hebben nog altijd van kracht is. Een waarheid als geen ander: gezond ontbijten kan verstrekkende gevolgen hebben.

Ik heb Emma eventjes gesproken. Al heel snel werd duidelijk dat ze een zeer geëngageerde jonge vrouw is. Zo zit ze in het bestuur van het plaatselijke jeugdhuis. Een groep jongeren, die nu al geïnspireerd zijn, om Emma te steunen in haar campagne. Een fuif voor het goede doel Hope for The Children. Het is quasi een zekerheid. Je zit maar: gezond ontbijten kan zelfs tot buiten de huismuren verstrekkende gevolgen hebben.

Maar Emma’s hart klopt voor het vrijwilligerswerk. Ze breekt er maar al te graag een lans voor. Haar missie is zo klaar als pompwater. Zo veel mogelijk verschillende mensen helpen is haar belangrijkste doel. Iedereen moet maar nadenken hoe ze de medemens kunnen helpen in de hedendaagse maatschappij. Emma twijfelt geen seconde. Haar missie is nochtans heel eenvoudig: ze wil zo veel mogelijk mensen helpen. Zelden een Missfinaliste gehoord met een dergelijk uitgesproken missie.

Foto: Miss Belgium.be

 

Geef een reactie