De dragqueen in Thomas Van Goethem

Acteur Thomas Van Goethem ken ik al sinds het prille begin van zijn carrière. Toen begon hij als Jonas Kronkel in de kinderserie Booh!. Deze VTM-reeks behoort nu al tot de televisiegeschiedenis. Anno 2017 lijkt het er sterk op dat Thomas professioneel nieuwe wegen aan het bewandelen is. Naast zijn liefde voor het werk achter de schermen en enkele musicals naast zijn opperbestie Anne Van Opstel, staat hij nu vooral nu zelf te pronken in verschillende theaterstukken. De acteermicrobe gaat waar het niet kruipen kan. Zo zag u Thomas de voorbije weken als Franske in Café Beveren. Een rol, waarbij hij vestimentair zijn meest foute outfit uit de kast mocht halen. En dat ook met brio deed. Dit najaar staat hij naast Jan Van Dyke in De Tante van Charlie bij Theater Elckerlyc.  Stuk voor stuk zijn het theaterstukken om als acteur u tegen te zeggen. En toch … wordt zijn opmerkelijkste rol er ééntje in La Cage aux Folles van het EWT. Noem het maar een surprise van formaat. In La Cage aux Folles toont Thomas zichzelf als … dragqueen. Dit als vervanger voor Mathias Daneels. Een rol, die we niet meteen zagen aankomen. Maar ach, een goede acteur moet alles aankunnen. Thomas als dragqueen behoort nu al tot de categorie: het is ééns wat anders, niet waar. De reprise van La Cage aux Folles wordt nu al ééntje om met stip naar uit te kijken in het komende theaterseizoen.  

Geef een reactie