Voor een kusje van Kate

Liefhebbers van grote openluchtspektakels moeten aan het Donkmeer in Berlare zijn.  Toen ik in mijn mailbox de uitnodiging zag, twijfelde ik geen seconde. Ik moest en zou het spektakel bekijken. Afgelopen vrijdag trok ik samen met mijn vader naar de grote première van Kiss me Kate, georganiseerd door Festivaria. De regie was in handen van Tijl Dauwe. Kiss me Kate is een groot opgezette theatervoorstelling op en aan het Donkmeer, waarbij het publiek aan de waterkant kan genieten van een magnifiek openluchtspektakel. En toch …

Toen ik mijn invitatie kreeg, viel mijn oog meteen op een opmerkelijke boodschap van algemeen nut: ‘Neem voor alle veiligheid een warm dekentje mee. Het kan koud zijn aan de waterkant. En bovendien is het voor de gezelligheid mooi meegenomen.’ Een dekentje had ik helaas niet bij. Maar ik had toch mijn stevige blauwe trui aangetrokken om de kille zomerbries te trotseren. En toch …

Ik heb genoten van Kiss me Kate. Akkoord, het was een trage start van het openluchtspektakel. Maar de grootsheid en de spektakelwaarde groeiden uit tot een fraaie climax. Zelfs de aanwezigheid van voorbij hollende paarden kon de kwaliteit van de show niet onderdrukken. Jan Schepens en Goele De Raedt schitterden in hun hoofdrol.  Maar het waren vooral ‘boefjes van dienst’ James Cooke en Bert Verbeke, die de show stalen.

De moraal van het verhaal is heel duidelijk. Een kusje van Kate krijg je niet zo maar cadeau. Je moet er de koene ridder te paard Jan Schepens voor trotseren, de ongetemde feeks (in Goele De Raedt) proberen te temmen, onder een warm dekentje de kille zomerbries aan het Donkmeer trotseren en vooral het (tragi)komisch gangsterduo James Cooke en Bert Verbeke verschalken. Wanneer u deze werken tot een goed einde brengt, geef ik u de kans om dat éne kusje van Kate te bemachtigen. Of het mij gelukt is, laat ik aan uw verbeelding over. Maar indien het u als toeschouwer niet zou lukken om die kus te bemachtigen. Troost u zelf dan maar. Dan heeft u toch een bijzonder fraai openluchtspektakel mogen bekijken.

     

Foto’s: Jan Liekens
Meer foto’s kan vinden op: http://www.mediawatchers.be/nl/13/6151/Premiere-Kiss-Me-Kate

 

 

Geef een reactie