Antwerpen Proeft: Streetfood is hip

 Mijn grootmoeder zaliger zou zich omdraaien in haar graf. Haar type keuken begint stilaan uit de mode te raken. Zeker wanneer je de trends op Antwerpen Proeft, de gastronomische meerdaagse in de Waagnatie ziet. Meer dan ooit wordt gastronomie bepaald door de hippe trends op het vlak van streetfood.

Ondertussen ben ik al de kwijt geraakt hoe dikwijls ik met de pater familias bij mij thuis naar Antwerpen Proeft ben getrokken. Maar het viel dit jaar op. Streetfood heeft zijn weg gevonden naar het grote publiek. Zo herinner ik me nog uit mijn schooltijd dat je gastronomische keuze vooral ging tussen tussen de frietjes van de frituur en de hamburgers van het hamburgerkraam. Maar nu … is het aanbod veel ruimer.
Zo had je al de gevulde gehaktballen van Wim Ballieu, de Würst(en) van Jeroen Meus … , gevulde bitterballen en kroketten en nu lijkt ook de smokey barbecue zijn weg gevonden te hebben. Weliswaar met de hulp van Mijn Pop-uprestaurant waar Karel en Birger een levend reclamebord voor deze foodtrend zijn.

En ja, mijn vader en ik zijn uiteindelijk bezweken. We wilden wel eens proeven van deze nieuwe foodtrends. Aan de boorden van de Schelde stond immers een bordje van de Belgische kampioenen barbecue. En tja, zo zijn wij whole the way American gegaan … met een frisse Scheldebries door onze kalende haardos heen.

Geef een reactie