Op weg naar de Miss België-kroon?: Kenza Ameloot (21, Sint-Amandsberg)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel het land. Ongeveer zeventig jonge vrouwen wagen momenteel hun kans in de zoektocht naar ’s lands mooiste. Eén van hen is de 21-jarige studente internationaal business management Kenza Ameloot uit Sint-Amandsberg. Is Kenza op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst wijst het uit. ‘Ik voel me heel dankbaar dat ik in de nationale preselectie zit. Momenteel wordt beetje bij beetje een kinderdroom werkelijkheid. Al enkele jaren werk ik als model. Dat is een job zoals een ander. Alleen kan je dankzij Miss België met een groter platform mensen helpen. Al vanaf mijn zestiende droom ik van een eigen non-profitorganisatie op te starten om jonge kindjes te helpen met een moeilijke thuissituatie. Meer bepaald: hun leerachterstand bij te werken. Dat is ook de reden waarom ik mijn studie internationaal business management heb gekozen. Vooral dat ik leer hoe ik met mijn budget in een dergelijke organisatie moet inspringen.’

Model versus Miss
Een Model versus een Miss. Het is al een jaren van verschil. ‘Ook bij mij’, glimlacht Kenza. ‘Tijdens mijn eerste shoot stond ik veel te statisch en lachte ik niet op de foto. Emilie Vansteenkiste, die zelf model is, reageerde onmiddellijk met de opmerking: ‘Ik zie hier een bandmodel.’  De manier van poseren en lachen is bij een Miss veel meer uitgesproken. Die ervaring miste ik wel. Op zich vond ik dat wel interessant om een keertje proefondervindelijk mee te maken.’

Boksen
In haar vrije tijd probeert Kenza de nodige tijd vrij te maken voor te sporten. ‘De voorbije jaren ging ik vaak naar de boksclub. Maar omdat ik een vriend heb die regelmatig verhuisd, is het quasi ondoenbaar om een vaste boksclub te vinden. Dus ja, ik moet ergens anders maar een ‘figuurlijke’ lap op geven. Daarom probeer ik tot nu toe drie keer per week naar de fitnessclub te gaan. Zodoende dat ik een mooie uitlaatklep heb om mij af te reageren.’

Ambitieus
Kenza is vrij ambitieus in het Miss België-verhaal. ‘De finale komt steeds dichterbij. Maar je weet niet hoe goed je bent overgekomen tijdens de jurygesprekken. Maar ik wil daar niet te lang blijven bij stilstaan. Je kan er niet veel aan doen of je al dan niet in het plaatje past. Buiten er ’s nachts wakker van liggen. Ik heb veel meer zin in een leuke campagne met ‘de girls’, die ondertussen ook vriendinnen zijn geworden. Vooral wil ik op een positieve manier mijn weg in deze wedstrijd verder zetten.’

Foto: Collectie Kenza Ameloot

Geef een reactie