Op weg naar de Miss België-kroon?: Ilouna Aneca (17, Oostende)


Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van heel Belgenland? Iets meer dan zeventig jonge vrouwen zijn momenteel in de running om de titel van ’s lands mooiste te bemachtigen. Eén van hen is de 17-jarige Ilouna Aneca uit Oostende. Is zij op weg naar de Miss België-kroon? De toekomst wijst het uit. ‘Het zijn spannende dagen’, vertelt Ilouna bij aanvang van het gesprek. ‘Zeker omdat alle kandidaten nu volop afwachten wie er door mag gaan. Ik ben aan dit avontuur begonnen om eens iets nieuws te doen. Sinds mijn vierde tennis ik heel intensief. Op mijn twaalf jaar ben ik op mijn ééntje van West-Vlaanderen naar Limburg getrokken voor mijn sport. Nog steeds sta ik tussen de 15u en 20 uur per week op de tenniscourt. Dan is het leuk om een keertje nieuwe horizonten te verkennen. Momenteel speel ik op Belgisch niveau in de hoogste reeksen. Mijn job maken van het tennis spelen zit er niet. Ik speel nog altijd omdat ik het  leuk vind om mezelf uit te dagen in verband met het streven naar bepaalde rankings toe.’

Middenjury
Ilouna heeft gekozen voor de middenjury. ‘Sinds dit jaar het agendamatig geen optie meer om naar school te gaan. Daarom was deze keuze de enige juiste optie. In de ochtend studeer ik, daarna ga ik tennissen en de rest van de tijd hou ik vrij voor Miss België. Wanneer ik deze strakke planning niet zou volgen, wordt het heel snel half werk. In mijn ogen is half werk geen werk. Zo lang het kan, probeer ik te tennissen op hoog niveau. Maar ik besef wel dat er een moment komt dat het in mijn leven iets minder zal worden op het vlak van mijn sport. De nodige keuzes zal ik dan wel maken.’

Jogging
Miss België kende tot nu toe een duidelijke impact op Ilouna’s leven. ‘Ik ben me meer bewust geworden van hoe ik met kledij een verschil kan maken. Tot op het moment dat ik deelnam aan Miss België ging ik door het leven in mijn jogging/ tenniskledij. Vanaf dat ik me ingeschreven had maakte ik de switch naar geklede kledij en zorg ik ervoor dat ik er altijd op en top uit zie. De voorbije maanden heeft me doen inzien dat ik heel graag voor de lens sta en uitleg hoe Miss België allemaal in elkaar zit. Wat ook de uitslag van deze wedstrijd wordt … Ik wil dolgraag in deze wereld mijn weg vinden.’

Foto: Collecite Ilouna Aneca

Geef een reactie