Op weg naar de Miss België-kroon?: Beau Byttebier (21, Wielsbeke)

Het zijn spannende tijden voor de 21-jarige Beau Byttebier uit Wielsbeke. Met een crowncard op zak vanuit Miss West-Vlaanderen stootte ze door naar de prelims van deze nationale schoonheidswedstrijd. Is Beau op weg naar het Miss België-kroontje? De toekomst zal het uitwijzen.  ‘Hoe dichter we bij het verdict komen, hoe harder de zenuwen stijgen. Omschrijf het maar een beetje als een gevoel van onzekerheid. Er zijn heel veel goede kandidaten in deze wedstrijd. Automatisch vergelijk je jezelf met hetgeen andere doen. Zelf ben ik totaal onverwacht ingeschreven door een goede vriendin. Voor ik het zelf besefte, sta ik nu op een zucht van een finaleplek.’

Sceptisch
Ten huize Byttebier is het gevoel rond Miss België helemaal omgekeerd. ‘In het begin was mijn mama vrij sceptisch ten opzichte van mijn deelname. Maar beetje bij beetje ontdekte ze dat er veel meer was dan alleen maar het uiterlijke. Wij moeten keihard werken om het goede doel te ondersteunen. De persoonlijkheid wordt onder de loep genomen. En ook een positieve houding wordt geapprecieerd.  Mijn zelfvertrouwen is danig gegroeid de voorbije maanden. Als mens bloeide ik helemaal open. Zelfs andere zien het. Ik wil heel graag bewijzen dat een meisje uit een plek zoals Wielsbeke ook de Miss België-kroon kan bemachtigen. Met hard werken kan een mens ver komen.’

Onverwacht
Toch kwam het voor Beau totaal onverwacht dat ze doorstootte naar de volgende ronde. ‘Eerlijk .. ik had verwacht om er in de eerste ronde uit te liggen. Maar toen ik hoorde dat ik een ronde verder mocht, zijn er toch wat traantjes gevloeid. Ook al steek ik er nu enorm veel tijd in en moet ik heel wat hobby’s laten. Ik ben nu al een mooie ervaring rijker. Niemand kan mij die nog afpakken.’

Foto: Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

Geef een reactie