Op weg naar de Miss België-kroon?: Iona Vanden Noortgate (18, Zottegem)

Met enkele maanden vertraging is het tijd voor de Miss België-finalisten om in De Panne hun finale af te werken. Na de langste campagne ooit wordt dan de opvolgster van de huidige Miss België Celine Van Ouytsel verkozen. Eén van de overblijvende finalisten is de 18-jarige studente en ‘krulletjesmiss’ Iona Vanden Noortgate uit Zottegem. Is zij op weg naar de Miss België-kroon? “‘Toen ik na Miss Oost-Vlaanderen mijn ticket op zak had voor de nationale preselectie, was ik compleet sprakeloos. Voor mezelf had ik dit niet verwacht. Maar nu ik naar de nationale finale van Miss België mag, is het nog een ‘level’ hoger. Dit is het echte hoogtepunt. Het Miss België-comité deed me een waanzinnig mooi cadeau, dat ik met mijn beide handjes aanneem. Mijn ambitie om het goed te doen, is zeker gestegen. Ik raakte verder in deze wedstrijd dan ik ooit had durven dromen. Wat er ook op 31 maart mag gebeuren .. je praat nog altijd met een gelukkig meisje.’

Langste campagne
De Miss België-finalisten hebben een ontzettend lange campagne achter de rug. ‘De voorbije maanden waren bijzonder.  Akkoord, het duurde vrij lang. Maar ik heb de kans gekregen om mezelf ook te tonen aan de buitenwereld. Door de coronamaatregelen moest ik 100% inzetten op sociale media. Ik heb heel blij dat ik door mijn inzet ook ben beloond. Het mooiste is dat ik door dit avontuur als mens kon groeien. Mijn verlegen kantje is best wel afgevlakt. Karakterieel sta ik ook veel opener in het leven.

In de supermarkt
Iona is afkomstig uit Zottegem. Door een intensieve campagne te voeren, voelt ze dat het belang in haar leven ook toeneemt. ‘De herkenbaarheid is er zeker. Zottegem is niet supergroot. Wanneer ik ga winkelen, voel je wel dat mensen je kennen uit het lokale nieuws. Het is al gebeurd dat ze me hierover aanspraken. Het is wel leuk om een keertje mee te maken. Winkelen in de supermarkt duurt nu soms een tien minuten langer dan voordien. Tja, ik heb ook een opvallend herkenbaar kapsel. Blijkbaar zijn het de krulletjes, die het hem doen.’

Foto: Collectie Iona

Geef een reactie