Op weg naar de Miss België-kroon?: Kedist Deltour (23, Nazareth)

Voor Kedist Deltour kan 2020 al niet meer stuk. Deze 23-jarige kapster uit Nazareth   werd gekroond tot de mooiste van haar provincie. Hiermee veroverde ze een ticketje voor de nationale préselectie. Stoot de ‘jongere zus van Naomi Campbell’ uit deze bloemengemeente door naar de grote Miss België-finale? De toekomst zal het uitwijzen. “Tot nu toe is heel Miss Oost-Vlaanderen een bijzonder leuke ervaring”, vertelt Kedist me aan de telefoon. “Ik had dit resultaat helemaal niet zien aankomen. Maar het is en blijft enorm spannend. Alleen heeft Corona veel roet in het eten gegooid. Normaal gezien hadden we met heel onze groep een jaar vol leuke opdrachten. Nu blijft het allemaal afwachten wat er op ons pad zal komen. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het comité haar uiterste best zal doen.”

Miss met een Missie
Kedist is een jonge vrouw met een Missie. “Ik ben geadopteerd. Op mijn tien jaar kwam ik van mijn thuisland Ethiopie naar België. Met mijn deelname wil ik tonen dat er ook deuren op een goede manier kunnen openen als je het degelijk aanpakt. Ik herinner me nog heel veel van mijn kindertijd daar. Als ik nu de kans zou hebben om iets terug te doen, zal ik het echt niet laten. Ik weet nog goed hoe het voelt om in armoede daar te leven. Als ik ooit genoeg geld zou hebben, wil ik daar een weeshuis oprichten om de jongere kinderen te helpen. Ik heb enorm veel meegemaakt in mijn leven. Daar is een sterke persoon uit gegroeid. What doesn’t kill you makes you stronger. Deze boodschap wil ik ook richten naar jonge kinderen, die zich in mijn verhaal herkennen. Alles wat je meemaakt, heeft een achterliggende reden. Je wordt in het leven een stuk sterker. Ooit volgt die beloning wel.”

Naomi Campbell
Wie de foto’s van Kedist op haar pagina bekijkt, krijgt meteen een déjà-vue gevoel met Naomi Campbell. ‘Je bent niet de eerste, die dat zegt”, glimlacht Kedist. “Dat is een reactie, die ik van veel mensen krijg. Maar ach, er zijn slechtere dingen dan met een bekend fotomodel vergeleken te worden. Op dat vlak geeft me dat wel een boost van zelfvertrouwen. Maar Naomi Campbell is Naomi Campbell. Ik ben een jonge vrouw met haar eigen identiteit. Just call me .. Kedist. Want dan ben ik.”

Foto: Jorim Delaere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.