Op weg naar de Miss België-kroon?: Lotte Caubergh (20, Genk)

Een muzikale duizendpoot met een Missendroom. Zo kan men de 20-jarige Lotte Caubergh uit Genk omschrijven. Als een ware Miss Talent stootte ze door richting nationale preselectie. “Ik had het helemaal niet verwacht dat ik naar de nationale preselectie zou mogen”, vertelt Lotte me aan de telefoon. ‘Omdat ik als singer-songwriter vrij intensief met muziek bezig ben, is het wel mijn droom in de showbizzwereld terecht te komen. Stiekem droomde ik wel van de titel van Miss Talent omdat ik in mijn teksten toch wel een nodige boodschap steek. Wanneer dit dan gebeurt, doet het natuurlijk enorm veel deugd.”

Muziek versus Missenland
Opvallend is dat een singer-songwriter haar kans waagt in een Missverkiezing. ‘Ik heb thuis een eigen ministudiootje. Zo produceer ik mijn muziek zelf, ik zing en speel mijn eigen instrumenten in. Achteraf master ik het eveneens. Natuurlijk zijn de muziekwereld en Miss Limburg twee totaal verschillende werelden. Maar toch hebben ze als grootste gemene deler: het begrip showbizz. Door de aandacht, die er rond mijn deelname is, hoop ik een beetje in het oog te springen. Alleen al door de extra media-aandacht kan ik de nodige stappen vooruit zetten.’

Eens iets nieuws …
Lotte is wat je noemt een creatieve duizendpoot. ‘Ik hou er van om keer op keer nieuwe dingen uit te proberen. Ja, ik ben geïnteresseerd in het modellenwereldje. Zo nu en dan is het wel leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Thuis waren ze een beetje verrast dat ik deze sprong nam. Maar ze kennen me ondertussen al een beetje beter. Eigen aan mijn persoonlijkheid is dat ik geen enkele uitdaging schuw. Dat is eigen aan Lotte. En dat ben ik … “

Foto: Miss Belgium – Kevin Swijsen

Geef een reactie