Op weg naar de Miss België-kroon?: Iona Vanden Noortgate (18, Zottegem)

Ook voor de 18-jarige studente Iona Vanden Noortgate breken spannende tijden aan. Tijdens de regionale verkiezing van Miss Oost-Vlaanderen behaalde ze de titel van tweede eredame. Hierdoor blijft de trotste eigenares van een haardos vol met krulletjes nog altijd in de running voor een plekje in de Miss België-finale.  ‘In heel het traject ben ik steeds met mijn twee voetjes op de grond blijven staan”, vertelt ‘krulletjesmiss’ Iona Van den Noortgate. ‘Ik had mijn titel van de tweede eredame van Miss Oost-Vlaanderen helemaal niet zien aankomen. Maar omdat ik geen teleurstelling wou ervaren en van de regionale finale een leuke ervaring maken, heb ik mezelf weinig voor ogen gehouden. Ik beschouw het vooral als een mooie bekroning voor het harde werk dat ik de voorbije maanden heb geleverd. De titel van tweede eredame en vooral die van Miss Charity ligt me nauw aan het hart. Mensen helpen is iets waar ik heel veel belang aan hecht.’

Met de voetjes op de grond
De Miss België-campagne duurt omwille van Covid-19 langer dan ooit. ‘Ik vind het best wel leuk dat het langer duurt dan ooit. Enerzijds kan je langer genieten van wat er je allemaal overkomt. Maar aan andere kant kan je ook meer van jezelf laten zien. Het daagt me alleszins wel uit om stapje voor stapje me nog verder te ontplooien. Aan een finaleplek denk ik momenteel niet. Ik blijf met mijn beide voetjes op de grond staan. Momenteel ben ik heel gelukkig met hetgeen er mij overkomt. De rest is allemaal bonus.”

Krulletjesmiss

Met haar krulletjes heeft Iona een opvallende look. ‘Je bent niet de enige, die tegen mij zegt dat de krulletjes mijn handelskenmerk zijn. Maar ach, ik hou er van en ze blijven erin. Het is iets naturel. Daar hou ik enorm veel van. Laat mij maar de krulletjesmiss zijn. Dit is een titel waar ik enorm trots op ben en die tot mijn identiteit behoort. Op en top Iona! Meer hoeft een mens echt niet te hebben.”

Foto Miss Belgium.be – Kevin Swijsen

Geef een reactie