Op weg naar de Miss België-kroon?: Femke Dekeyzer (19, Zingem)

Femke Dekeyzer mag zich nog opmaken voor enkele drukke weken. Tijdens de finale van Miss Oost-Vlaanderen kreeg ze te horen dat ze naar de nationale préselectie mocht. Loert een plekje in de grote Miss België-finale om de hoek. Hoedanook Femke blijft ‘en route’ naar een fel gegeerd kroontje. ‘Ik ben superblij dat ik een ronde verder mag’, vertelt de 19-jarige studente verpleegkunde uit Zingem me aan de telefoon. ‘Eerlijk gezegd had ik het helemaal niet zien aankomen. Maar ach, ik heb enorm hard gewerkt om een mooi resultaat bekomen. Daarom is de blijdschap des te groter dat ik hiervoor werd beloond. Het bewijst me nogmaals dat wanneer je keihard je best doet er altijd loon naar werk zal volgen. Ook al ben ik mij er van bewust dat het echte werk nu pas komt.’

Coronablues
Net zoals heel veel andere collega’s krijgt Femke te maken met de impact van Corona tijdens haar Missencampagne. “Corona houdt heel veel tegen in dit traject. Normaal gezien waren de dertig finalisten al bekend en volgden we een bepaald parcours. Dat kan nu allemaal niet. Er gaan veel dingen niet door. Het comité pakt dit zeer creatief aan door ons zo nu en dan ook opdrachtjes te sturen. We hebben nu wel extra tijd om te tonen wat we in onze mars hebben. Maar hoedanook blijft de spanning alom aanwezig om te zien waar dit avontuur zal eindigen. Ik heb nu een kans van 1 op 3 om in de finale terecht te komen. Daar wil ik keihard voor werken. Deze kans krijg je tenslotte ook niet elke dag. Ik had het idee dit jaar om hieraan deel te nemen. Dan wil ik het nu doen. Punt amen en uit. Corona of geen Corona.  Wat er ook gebeurt … ik wil daar keihard voor werken. Ik heb hoegenaamd geen schrik voor de combinatie tussen mijn school en de verkiezing.. Wanneer je net hiervoor angst toont, moet je je gewoon niet inschrijven. Ik had nog geen seconde spijt van mijn deelname. Met een goede planning kan een mens immens veel. Dus ook ik (lacht). Dus ja, de ambitie om naar de finale te gaan is zeker gegroeid.”

Foto: Miss België – Kevin Swijsen

Geef een reactie