Op weg naar de Miss België-kroon? : Lana Van Nauw (22, Arendonk)

De 22-jarige Arendonkse studente verpleegkunde Lana Van Nauw waagt dit jaar haar kansen bij de zoektocht naar ’s lands mooiste. “Ik wou altijd al deelnemen aan een wedstrijd van dit kaliber. Nu was het voor mij nu of nooit. Zelf heb ik geen ervaring in Missverkiezingen. Maar daar ben ik heus niet bang voor. Wie geen ervaring heeft, kan alleen heel veel dingen bij leren. Weet je … ik ga er gewoon voor. Ik sta stevig genoeg in mijn schoenen. Als studente verpleegkunde heb ik bijzonder zware maanden achter de rug. Zo werkte ik als tweedejaarsstudente verpleegkunde op de Corona-afdeling. Daar zag ik de bikkelharde realiteit. Als doodgewoon meisje ben ik toen geconfronteerd geraakt met de gevolgen van een pandemie. Dat komt zeer hard binnen.  Nu ik dit heb overleefd, kan ik mijn vrouwtje ongetwijfeld staat in eender welke situatie.  Daarom is nu het moment méér dan ooit rijp om er als voorbeeld te staan voor heel wat mensen. Er zijn twee kanten aan Lana. De éne kant is de vrouw, die heel graag zorgt voor haar medemens. Maar aan andere kant ben ik ook iemand die zich heel graag in jurkjes hult en met gelakte nageltjes rondloopt.  Het is net deze kant van Lana, die ik aan de wereld wil tonen. Ik ben nu 22. Dus ik moet niet al te lang meer wachten voor een wedstrijd van dit kaliber.”

Populair in het eerste leerjaar
Lana blijkt wel een grote fan te hebben. Haar jongere broertje Jay van zes jaar blijkt een superfan te zijn. “Hij is echt in de wolken dat ik deelneem aan Miss België. Volgens hem ben ik de mooiste en ga ik de wedstrijd ook winnen. Na de zomer gaat hij naar het eerste leerjaar. Als het aan hem ligt, deelt hij al mijn flyers uit op school. Dus ja, de kans bestaat dat ik een groeiende populariteit ken bij hem in de klas. Maar hij is een schatje. Jay zal niet te houden zijn om in ‘smoking’ naar de finale te komen. Ik kijk er nu al naar uit (lacht).”

Foto in verplegersoutfit:  collectie Lana Van Nauw
Foto : Robben Lepsch Photogaphy

Geef een reactie