Op weg naar de Miss België-kroon? : Yara Stuyven (17, Blanden)

In het dagelijkse leven is de piepjonge Yara Stuyven uit Blanden vlijtig bezig met haar studies. Maar de 17-jarige Vlaams-Brabantse schone heeft andere pijlen op haar boog. Zo is ze 11 januari te bewonderen als één van de 32 Miss België-finalisten. “Het begint diep vanbinnen wel wat te kriebelen”, vangt Yara het gesprek aan. “Wat er ook mag gebeuren .. Een fantastische tijd heb ik hoedanook achter de rug. Alleen komt de apotheose steeds dichterbij. Momenteel zijn we volop bezig met een vrij intensieve repetitieperiode naar de grote show toe. Ik beleef nu wel vermoeiende en zware tijden om optimaal voorbereid aan de finale te beginnen. Maar ach, dat heb ik er maar al te graag voor over.”

Elize
“Ik heb me ooit ingeschreven omdat ik op sociale media de aankondiging van Elize Baron zag passeren”, vertelt Yara. “Elize en ik hebben gemeenschappelijke kennissen. Door haar deelname begon het bij mij ook te kriebelen. De voorbije maanden was ze een beetje als een mama voor mij. Nu zijn we echt wel goede vriendinnen, die samen naar de activiteiten rijden.”

17
Met haar 17 lentes is Yara een van de jonkies uit Miss België-land. “Ik vind van mezelf dat ik wel degelijk een volwassen houding heb. In heel dit traject beschouw ik mijn leeftijd bovendien als een voordeel. Ook al ben ik misschien één van de jongsten. De band tussen leeftijd en groeimarge is navenant. Hoe jonger je bent, hoe kneedbaarder je nog bent. En dat verkondig ik met plezier aan de rest van de wereld. Deze jonge meid is er klaar voor!”

Foto: Collectie Yara Stuyven

Geef een reactie