Op weg naar de Miss België-kroon? : Marieke Vannieuwenhuyse (27, Roeselare)

In het dagelijkse leven is de 27-jarige Marieke Vannieuwenhuyse sales advisor bij een bekend handtassenmerk. Maar deze West-Vlaamse blondine heeft nog meer pijlen op haar boog. Na een drukke professionele eindejaarscampagne volgt op 11 januari wellicht één van de allergrootste uitdagingen uit haar leven. Meer bepaald: een finaleplekje bij Miss België trachten te verzilveren. “Op professioneel vlak heb ik mijn weg al gezocht en gevonden”, vertelt Marieke ons. “Alleen bleef die Miss België droom in mijn gedachten sluimeren. Je moeten weten dat het mijn allerlaatste jaar is dat ik mag deelnemen aan deze wedstrijd. Omdat ik een vrij onzeker persoon ben, heb ik last minute gewacht om de sprong te wagen. En ik heb er geen seconde spijt van. De voorbije maanden was het hoegenaamd geen evidentie om mijn job te combineren met mijn dagtaak. Het vergt een planning met heel wat flexibiliteit, waarvoor ik mijn baas nog altijd dankbaar ben. Wat er ook gebeurt, ik ben hoedanook een ervaring rijker die ik niet al te snel meer zal vergeten. Wanneer ik Miss België word, kwam ik al overeen dat ik mijn job één jaar on hold plaats en nadien gewoon terugkeer. Als ik de titel niet haal, hield ik er toch een mooi netwerk aan over.”

27
De combinatie Miss België versus een dagtaak is voor vele finalisten geen evidentie. “De combinatie job-werk weegt zwaar door. Omdat ik volop voor mijn droom ging, stond mijn sociaal leventje wat on hold. Zo nu en dan eens goed gaan eten met enkele vrienden bleef ik wel doen. Maar voor de rest was het een mager beestje. Maar het is een kans, die ik met beide handen moet grijpen. Vanaf januari pik ik mijn normaal leventje wel op als ik geen Miss België word. Weet je … In het begin waren mijn niet ouders niet overtuigd toen ik hen vertelde dat ik aan Miss België zou deelnemen. Maar ik hield voet bij stuk. En nu staan ze me bij in goede en kwade dagen. Ze delen zelfs flyers uit om mij te promoten. De aandacht rond mijn persoon wordt alsmaar groter. Daar moet je met een verstandige manier mee opspringen. Op dat vlak speelt mijn leeftijd wel een rol. In vergelijking met een zestienjarige heb ik al wat meer levenservaring en sta ik ook realistischer in het leven. Ik kan perfect inschatten welke impact een titel van deze grootte op mijn leven heeft.”

Foto: Filip Moerman

Geef een reactie