Theaterreview: The Life of Mechelen #2 Leren en Spelen (ARSENAAL/LAZARUS)

The Life of Mechelen is één van de opmerkelijkste theaterproducties van het voorbije theaterseizoen. In deze cyclus zijn zeven voorstellingen over vier jaren gepland met persoonlijke verhalen van Mechelse Stadsgezelschap. Eind mei was het de beurt aan het tweede luik van deze zevenkoppige cyclus.
De eerste editie ‘Het prille begin’ was (met twee uitverkochte zalen) een groot succes! In The Life of Mechelen #2 Leren en spelen werd gefocust op verhalen over de kindertijd van 6 tot 12 jaar. Leren en groeien, naar school gaan en spelen, speelgoed en liedjes, broertjes en zusjes, huisdieren en hobby’s, ziekte en vreugde maar ook pesten en het verschil van de kindertijd vroeger en nu komen aan bod

Zo zag ik de nieuwe Shakespeare, de vrouw die na 20 jaar eindelijk erkenning kreeg voor haar Eternal Flame-interpretatie, een fanfare van dienst, een schattig moeder-Emma momentje en een stevige battle tussen twee generaties. The Life of Mechelen valt te catalogeren onder de noemer atypisch theater. Maar dat maakt net het geheel zo bijzonder. Niet-professionele mensen, die samenwerken en herkenbare verhalen brengen voor jong en oud. The Life of Mechelen is theater met een smoel … niet meer niet minder.

Geen twee zonder drie. The Life of Mechelen komt ook in het seizoen 2018-2019 terug. Het derde luik is Groeipijnen. Op de agenda staat deze voorstelling gepland voor vrijdag 10 mei 2019 om 20u15, zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 om 15u. Telkens bij ARSENAAL/LAZARUS in Mechelen. Meer info op http://www.arsenaallazarus.be

Voorstelling gezien op:  26/5 bij Beeldsmederij De Maan in Mechelen.

Foto: Raymond Mallentjer

Geef een reactie