Nick en Kevin: Mastergrillers worden Grillmasters

Na een spannende strijd tegen de zusjes Ineke en Sofie uit Oost-Vlaanderen, mogen Nick en Kevin zichzelf nu de Strafste Grillmasters van Vlaanderen noemen. De beste vrienden Nick Van Hoof (31) uit Antwerpen en Kevin Kegeleers (33) uit Hoogstraten wisten de jury ook tijdens de finale opnieuw te verrassen met hun originele gerechten. Het avontuur van Grillmasters mag er dan opzitten voor Nick en Kevin, maar de vrienden doven hun barbecue zeker nog niet. De Strafste Grillmasters van Vlaanderen komen aanzetten met een eigen boek  ‘Zout op het Vuur’ én een gelijknamig culinair BBQ programma dat in juni te bekijken is op VIER en VIER.BE.  Met hun praktische tips, persoonlijke ervaringen en toegankelijke recepten kan je zelf makkelijk al grillend aan de slag. Een goede vlam en een snufje zout, meer is er niet nodig om een geslaagde barbecueavond te beleven met de smaakvolle recepten van Nick en Kevin. Daarenboven openen Nick & Kevin dit jaar nog een eigen restaurant in Antwerpen.

Boomstam en klei

De start verliep echter wel wat moeizaam voor het duo, dat uitgedroogd lamsvlees serveerde als amuse. Na deze kleine blunder staken Nick en Kevin een tandje bij en bereidden ze als voorgerecht surf & turf met een eigenzinnige twist. Nick en Kevin lieten hierbij aan de jury zien dat ze ook wat geleerd hebben de afgelopen weken en maakten een heuse zero-waste salade die erg in de smaak leek te vallen bij Peter en Seppe.

Eindigen deden de vrienden met een spectaculaire climax: gegrilde Tomakawk steak met aardpeer, letterlijk gegaard in aarde en klei. De perfecte finishing touch wisten Nick en Kevin aan hun bijzondere hoofdgerecht te geven door een laatste keer hun geheime wapen in de strijd te gooien: een grote boomstam. Na  wat gezwoeg en geploeter kreeg het duo de zware boomstam tot aan de tafel van Peter en Seppe, waarna ze de boomstam in brand staken en er hun aardpeer in klei op serveerden. Een absolute voltreffer zo blijkt, want na een harde strijd wisten Nick en Kevin met hun stoere Tomahawk steak de jury voor zich te winnen en keren ze met de Gouden Grillmastersgrill tevreden terug naar huis.

Foto: VIER

 

Geef een reactie