De bommen van Vanwijn

Het was druk aan de Lotto Arena en het Sportpaleis op Pinkstermaandag. Om 18u ’s avonds speelde de Telenet Giants Antwerp hun galawedstrijd tegen BC Oostende. Twee uur later gevolgd door een optreden van buikspreker Jeff Dunham bij de buren van het Sportpaleis. Enkele weken geleden had ik het al geschreven. Met Achmed the dead terrorist in de buurt, mocht het voor de basketbalploeg uit Antwerpen geen probleem zijn om de éne bom na de andere in de ring te droppen. En zo geschiedde …

Het was vooral Hans Vanwijn, die zich geïnspireerd voelde, door één van de populairste buikspreekpoppen van het moment. Op het einde vloog de éne basketbom na de andere erin. Met recht en reden was hij man van de match.  1000 bommen en granaten: De bommen van Vanwijn zijn nu al een begrip in ‘t stad.

En toch … het (niet gevalideerde) punt van de wedstrijd kwam van Paris Lee. Hij gooide de bal van de éne helft van het veld naar de andere korf. Als de buzzer twee seconden later kwam, stond de korf van het decennium in de Antwerpse Lotto Arena nu al op zijn naam. Oostende ging dankzij de Antwerpse dirgent Hans Vanwijn met de billen bloot.  En Paris Lee:  tja … hij lachte zijn tanden bloot. Een ware: silence, we killed you was meer dan ooit op zijn plaats.

Match bekeken op 21/05/2018 in Lotto Arena

Geef een reactie