Een beetje Niemandsland op de Kalmthoutse Straatfeesten

De ploeg achter het Essense muziekspektakel Niemandsland is volop bezig aan de grote promotiecampagne. Met de grote première eind september wordt het na de zomer immers kort dag. Zo werd een ploeg in authentieke kledij gespot op de Straatfeesten in Kalmthout. En dat het er nu al fraai uit zag, kan niemand meer ontkennen. Een beetje Niemandsland op de Kalmthoutse Straatfeesten. Het moet toch kunnen, niet waar.

Korte inhoud

In 2018 herdenkt de wereld het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ook Essen bleef 100 jaar geleden niet gespaard. De beruchte ‘Doodendraad’ waarmee de Duitse bezetter onze gemeente afsneed, maakte diepe littekens in het landschap en in het alledaagse leven. Met een groots opgezette musical wil vzw Kobie deze opmerkelijke periode in onze dorpsgeschiedenis in herinnering brengen. Nu al wordt een groots massaspektakel gegarandeerd. Voor alle Essenaren, door alle Essenaren en met alle Essenaren! Het project kreeg als titel ‘Niemandsland’.

Luc Stevens Producties werkte voor Essen een uniek scenario uit. De kloostertuin van het college (Rouwmoer) vormt het historische decor voor een meeslepende oorlogsmusical. (N)iemandsland, in een regie van Hannes Vandersteene, vertelt de kroniek van een door de vijand bezette bevolking die, ondanks de dagelijkse strijd om te overleven, haar universele waarden en fundamentele normen nooit zal verloochenen

Speeldata: 20, 21, 22 & 27, 28, 29 september 2018
Locatie: park van de Paters Redemptoristen (College van het Eucharistisch hart)

Bron: www.essen.be

Foto: VZW Kobie / Niemandsland / Melissa Verhulst

Geef een reactie