De fraaie hitparadenotering van Seppe Nobels en Graanmarkt 13

Eén keer in mijn leven was ik te gast bij Graanmarkt 13, het groenterestaurant van Seppe Nobels in Antwerpen. Dat was voor de persvoorstelling van het VIER-programma Grillmasters. Daar zijn Peter De Clercq en Seppe Nobels gastheren van dienst. Natuurlijk mochten de hapjes van het huis daar niet ontbreken. Ik moet eerlijk zeggen. Ik heb zelden zulke lekkere groentebereidingen gegeten. Toen ik vanochtend het nieuws hoorde dat Seppe Nobels in de top 5 wereldwijd stond van beste groenterestaurants, was ik niet echt verrast. Ik weet welke smaakbommen hij serveert.  De weg naar de top is lang en er blijven nog veel langer. Met dergelijke notering lijkt het er op dat Antwerpen een nieuwe culinaire hotspot er bij heeft. Lijsttrekker van dienst is Xavier Pellicier uit Spanje voor restaurant Vrijmoed uit Gent. Een persoonlijke bemerking: de kandidaten uit Grillmasters spitsen zeker maar hun oren als Seppe spreekt. Met deze hitparadenotering in groenterestaurantland heeft hij recht van spreken.

Foto: Jan Liekens

 

Geef een reactie