Recensie: Puddles Pity Party (Het Depot)

Tijdens America’s Got Talent 2017 dook tijdens de audities een gigantische reus als clown op. Zijn naam was Puddles, zijn gezicht zag er zo triestig uit, maar spreken doet hij voor geen meter. En toch … wanneer Puddles zijn keel open zet, ontdek je iets wat je bij weinig clowns ziet. Meer bepaald: een een bijzondere fraaie croonerstem.

Ondertussen zijn we een jaartje verder. Je mag wel stellen dat America’s Got Talent een grote impact had op het leven van Puddles. Met zijn Puddles Pity Party reist hij heel de wereld rond. Zijn wereldreis bracht hem in het Leuvense Depot. Op het eerste zicht lijkt het een gekke combinatie. De act Puddles in een zaal waar livemuziek primeert. En toch … is het een match made in heaven. Aan deze clown zit een zelden gezien rock’n’roll-kantje. Een rocker uit de zaal plukken, die een croonerlied op het podium mag zingen. Goochelen met GSM’s dat niemand nog weet waar zijn toestel is. Duwen tegen een stoel, die voor geen meter vooruit gaat. Het zijn slechts enkele van zijn truuks. Ergens combineert hij de humor van Charlie Chaplin met de betere interpretaties van eigentijdse songs.

En toch. Puddles is uitgegroeid tot een sociale media-figuur. Zijn cijfers zijn om van te duizelen. Op Instagram heeft hij 81000 volgers en op Facebook maar liefst 309000 fans. Onrechtstreeks zorgt dat er voor dat  hij bij het grote publiek wellicht niet de ultieme bekendheid heeft. Sociale media-hypes en realiteit liggen soms ver uit elkaar. Toch wil ik graag een lans breken. Een avondje Puddles is topentertainment van de bovenste plank.  Misschien kan je wel zeggen dat hij maar een clown is … maar ééntje die meer kan dan je zo maar vermoedt.

Bekijk het YouTube-filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=DTFlA6ZNpZI&feature=youtu.be

Gezien op 9/5/2018 in Het Depot

Geef een reactie