Wild Hogs and Chickies

Marc en Mario zijn twee opgemerkte kandidaten bij Grillmasters. De twee vrienden houden er van om terug naar de roots van de barbecue te keren. Maar naast hun grillkunsten blijken ze een uitstekende kennis te hebben van ‘de kip’. Dat viel op tijdens de eerste proef van de ‘gevolgteaflevering’ van Grillmasters. Waar mijn kennis van de kip beperkt blijft tot een eitje, de kippenfilet, zo nu en dan een broodje kip curry en de kippenbil, toverden beide heren maar liefst 13 verschillende kippencreaties te voorschijn. The Wild Hogs kennen hun kip van neus tot staart. De vrijstelling was binnen.

A pulled duck daarentegen was andere koek. De ‘Mr. Proper’ van het gezelschap Marc had dit nooit eerder uit zijn hoge hoed getoverd. Maar ach, de vrijstelling was binnen. Er mocht gelachen worden achter de barbecue. Voor één keer werden de Wild Hogs: Wild Ducks. Daar kon niemand iets aan veranderen. En toch … na het schrijven van deze tekst ging ik eens op de geijkte sociale media neuzen. Normaal was de titel van deze blog: Wild Hogs: van neus tot staart. Maar ach, vergeef me, Marc … ik mag eens lekker creatief stelen. Wild Hogs and Chickies past veel beter bij jullie. Jullie hielden er toch een vrijstelling aan over.

En zoals het jullie alterego Stadtler en Waldorf beaamt: Chicken in a baskie .. 2 points. Of was dat nu net de Zweedse kok van de Muppets?

Foto: VIJF

Geef een reactie