Een ansjovis op de barbecue?

Vorige week gingen de tien Grillmaster duo’s aan de slag met varkensvlees en dat werd geen gemakkelijke opdracht voor Adel maar het waren de Zuid-Afrikaan Carl en zijn vriendin Annie die als eerste de strijdbijl moesten opbergen. In de volgende aflevering op donderdag 19 april worden de negen overblijvende duo’s verwacht op de bioboerderij van Seppes vaste groentenboer Ole. De chef wil er hen leren werken met de smaken, geuren en kleuren van ‘t veld – biogroenten en biokruiden. Het duo dat daarmee de beste boerenboterham grilt, gaat sowieso naar de volgende aflevering.

Maar dat is moeilijker dan gedacht als je moet grillen in… een put in de grond. Joke en Katleen worden zenuwachtig, Steve en Kurt chillen, Nick en Kevin hebben er alles voor over om de vrijstelling in de wacht te slepen. Maar… lukt het hen ook?

De volgende dag grillen de duo’s op de Grillmasterhoeve drie vegetarische dishes voor Peter en Seppe en een testpanel van… bijzonder kieskeurige beenhouwers. Op het menu : veel stress, misverstanden, de strijd om brandnetels, duo’s in de bomen, schrale bloemkoolpizza, sprookjesgerechten uit de Efteling, een mini-concert van Mark en Mario én… een culinair drama met ansjovis in de hoofdrol.   “Hoezo hoort ansjovis niet thuis in een veggie gerecht?!”

Wie scoort het minste in dit groenten-duel en welke duo’s zullen het met elkaar moeten uitvechten in de burn out? Voor wie het grill avontuur afloopt, ontdek je op het einde van de aflevering.

Grillmasters – VIER – donderdag 19 april, 20u35

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie