Theaterreview: Doornroosje (Deep Bridge)

Vier jaar geleden stond Doornroosje al op de Vlaamse Theaterpodia. Maar omdat alles in het leven ooit terug komt, heeft productiehuis Deep Bridge Doornroosje uit haar 100-jarige slaap gehaald.

Voor de gelegenheid kruipt Tinne Oltmans in de huid van Doornroosje. Als leading lady van Ghost Rockers bewees ze al dat ze één van de grootste talenten in de Vlaamse Showbizz is. Ook als Doornroosje trekt ze meer dan ooit haar streng. En natuurlijk zou er geen Doornroosje zijn zonder een prins aan haar zijde. Daarvoor werd één brok ervaring binnen gehaald. Al vijf jaar lang is prins van dienst in heel wat musicals. Prinsessen wakker kussen, het lijkt ‘a hell of a job’, but someone has to do it. Thomas beheerst het prins zijn tot in zijn kleine teen.

En toch zijn de twee absolute sterren van de show het duo Titus & Fien. Helemaal getooid in het groen zijn de ‘evil side’ met een hoek af uit deze productie. Maar toch met een hoog … Gaston & Leo ofwel Bassie & Adriaan gehalte. Jasmine Jaspers vertelde me tijdens de persconferentie van het komende Sprookjesconcert  dat ze nogal vaak gecast wordt voor dit type rol. Maar ze bewijst ook waarom een doorsnee producent haar GSM-nummer goed uit het hoofd kent. Een bulderlach om schrik van te krijgen en ronduit briljant gespeeld. De Leo Martin onder de ‘bad women’ in sprookjesland kan echter niets zonder de Gaston Berghmans in ’t Groen van dienst. Noem hem gerust Laurenz Hoorelbeke alias Titus. Goed op elkaar ingespeeld. De wandelingen tijdens de repetities buiten de gebouwen van Deep Bridge hebben de team spirit tussen beiden op een hoger level.  Jasmine en Laurenz lijken een match made in heaven. Het echt Antwerps Theater kan nu al een spin-off verzinnen in de stijl van: ‘Titus in’t groen, zit onder ons Fien hare schoen.”

Naast het jonge geweld staan er ook 2 mensen op het podium met brokken ervaring. Walter Baele als Koning Louis liet zich inspireren door zijn typetje Koning Filip. De gelijkenissen worden nogal zeer treffend wanneer hij ‘Het is een vrouwtje’ aanhaalt bij de geboorte van Doornroosje. Ook zijn echtgenote – koningin Liv Van Aelst bewijst haar vakmanschap. Zowel Walter Baele als Liv Van Aelst amuseren zich als geen ander op het podium. De twee mag je als de ultieme rustpunten op het podium beschouwen.

Doornroosje is het typische voorbeeld van een oerdegelijke familiemusical. Voor zowel jong als oud. En tja, wie haalt er niet graag het kind in zich naar boven? Iedereen toch …

Meer info over Doornroosje kan u vinden op:
https://deepbridge.be/shows/doornroosje/

Gezien op 16/2/2018 in Antwerpen

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie