Zeepiraten uit Charleroi

Het duel tussen Telenet Giants Antwerp en Spirou Charleroi blijft altijd een geladen onderling treffen. Ook deze keer was de inzet groot. Meer bepaald: een tweede plek in de huidige Basketbalcompetitie. Ik was zelf ook ooggetuige van dienst. Na lange tijd bracht ik nog eens een bezoekje aan een wedstrijd van de Belgische basketbalcompetitie. En het viel meteen op .. Het verschil in stijl tussen beide ploegen was vrij groot. De getrimde baarden bij de Giants-spelers versus de woeste haren op de kinnen van heel wat spelers van de Waalse topploeg. Als piraten wilden Les Spirous de scalp van de Antwerpse reuzen veroveren. Daarvoor waren alle middelen goed.  Neem nu: Rasko Katic. Hij leek wel de verre broer van Johnny Depp uit Pirates of the Caribbean.  Maar helaas: Not all treasure’s silver and gold, mate of mag ik Rasko zeggen. Ondanks een vrij potige wedstrijd, ging de sloep van Pirate Rasko helemaal kopje onder. 84-78 was het eindverdict.

Rasko’s rechteradjudant Nils Marnegrave had er zichtbaar zin in. Maar het was buiten de waard gerekend. Wie frustraties uitlokt bij Charleroi komt al heel ver in een onderling treffen. Het bord vlak voor Manegraves stoel moest er aan geloven. Maar de rekening is gemaakt. De Giants hebben een klein kloofje op de troepen van Bryan Lynch. Het seizoen is nog lang. En toch … Charleroi en Telenet Giants Antwerp lijken mij alvast twee ploegen te zijn die in 10 onderlinge wedstrijden elkaar vijf keer de loef zullen afsteken. Maar ach, de zeepiraten uit Charleroi hebben geen coup gepleegd in de Scheldestad. Dat is het belangrijkste van allemaal. En ja,  daarvoor brengt een mens als wel eens graag een bezoekje aan zijn favoriete basketbalploeg. Maar één ding stond als een paal boven de Antwerpse Blauwe Steen:  Gillette is the best a Giant can get.

Gezien in Lotto Arena op 17/2/2018

Geef een reactie