Concertreview: Kraantje Pappie (Het Depot – Leuven)

Hiphop- en rapconcerten. Het blijft een speciaal gegeven om een keertje naar toe te gaan. Zo heb ik er al enkele op mijn palmares staan. Maar nooit eerder zag ik Kraantje Pappie, de snelste rapper van de Lage Landen aan het werk. Zijn concert op 15 februari in het Leuvense Depot was een uitgelezen kans om de man achter ‘Waar is kraan’? en ‘Pompen’ een keer bezig te horen.

Het mag gerust gezegd en geschreven worden. Kraantje Pappie is meer dan rap en hiphop alleen.  Zijn gevoel voor show en entertainment draagt zijn clubtour, waarmee hij momenteel bezig is naar een hoger niveau. Ook al ben je geen liefhebber van het genre. Stil blijven zitten op je stoel lukt je amper met de vibe, die de ‘Kraan’ uitstraalt naar zijn publiek. En in dat publiek waren opvallend veel jonge kinderen en jonge dames aanwezig. Zelfs een verdwaalde zestigplusser, die naast mij verzeild was geraakt. Maar ach of het nu lekker wijven zijn of edele jonkvrouwen: het maakt Mister ‘Crane’ helemaal niets uit. Zolang er veel energie uit het publiek komt, zit het voor hem allemaal snor.  Heeft iemand uit de zaal dorst? No problemo, Crane brengt hem persoonlijk een biertje om helemaal in de sfeer te raken.

De bassen stonden luid. De vibe zat goed. En The Crane deed zijn ding. Hij had nog gerust een uur langer kunnen doorgaan. De sfeer en the mood zat er in Leuven goed in. Kraantje Pappie deed wat hij moest doen. Keihard scoren. Terwijl ik deze tekst aan het maken ben, denk ik terug aan de bevallige blondine die me een vraag stelde toen ik aan het aanschuiven was. ‘Wie komt er hier optreden”, vroeg ze me toen onze wegen elkaar kruiste. Toen ik ‘Kraantje Pappie’ antwoordde, reageerde ze gevat met de boodschap: ‘Oh, amuseer je maar.’ Tja, zelfs buiten de concertzaal weet iedereen waar de Kraan nu is. Het is een gave als een ander.

Geef een reactie