In een Brussels cafeetje met Magali Hadji

Met haar 1m81 is ze de grootste van Miss België-finalisten. Magali Hadji is wat je noemt een vrouw met panache. Als klein meisje wou ze graag soldaat of bakker worden. Waarschijnlijk had ze toen al een liefde voor soldatenkoeken, niet waar. Maar door slechte ogen en slechte longen werden haar dromen aan diggelen geslagen. Magali bleef niet bij de pakken neerzitten. Ze is een vrouw, die geen grenzen kent. Reden genoeg  om met haar eens af te spreken in een Brussels cafeetje.

Magali is wat je noemt een stoere dame met een peperkoeken hartje. Leren jasje, gescheurde jeans en sneakers … Het behoort allemaal tot het imago van deze studente verpleegkunde.   Ze begon aan deze campagne samen met haar zus Coralie. Zussen onder elkaar, het leek wel een gezellig onderonsje op het eerste gezicht. Zus Coralie sneuvelde en Magali stootte door tot in de finale. Een intensieve campagne had impact op haar leven. Haar studie en haar hobby moest ze opgeven. 2 bokstrainingen per dag zou van het goede te veel zijn. En zeg nu zelf: een Miss met een blauw oog: het zou geen zicht zijn. De hunker naar de ring is volop aanwezig. Haar trainer wacht op haar. De dag nadat Miss België is afgelopen, staat ze in de ring te boksen. De zin hiervoor is veel te groot.

Je zou de panache van een bokser niet verwachten wanneer je de frèle Magali ziet. Maar het weerspiegelt een beetje haar peperkoeken hartje. Ze helpt graag mensen zonder er iets voor terug te krijgen. Dat is de aard van het beestje. Onlangs kreeg ze een aanbod om met Artsen Zonder Grenzen mee te reizen. Haar ogen twinkelen wanneer ze over deze kans vertelt. Ze was ontzettend blij dat ze bij haar terecht kwamen. De moraal van het verhaal is duidelijk: Een vrouw met zo nu en dan een stevige linkse en een stevige rechtse … Het wordt KO-tijd bij Miss België. Game, set , match …

Foto: Archief Magali Hadji

 

Geef een reactie