Bijzondere mensen … aan het Strand van Scheveningen

Het jaar 2018 is dan nog maar pas 12 dagen bezig. Ik heb toch al mooi een fraai uitje naar zee achter de rug. Meer bepaald: naar de Nederlandse kust. Scheveningen was ‘The Place To Be’. De reden van mijn uitje was veeleer musicalgericht. In het plaatselijke Circus Theater speelt al een hele poos ‘The Lion King’. Mits dat een bezoekje aan deze musical al lang op mijn bucketlist stond, maakte ik er toch maar eventjes wat tijd voor bij. En tja … ik was veel te vroeg aan zee. En dan is een wandeling op de zeedijk iets wat je normaal gezien wel doet.  En toch … Op 6 januari leek de Scheveningse Zeedijk compleet anders te zijn dan anders. Het bruiste als nooit tevoren. Ik ontmoette daar bijzondere mensen. Neen, niet de habitués: redders met sixpack, late Nieuwjaarsduik-deelnemers met Unox-mutsen op of geen toeristen met Hawai-shorts aan. Ik heb zelfs geen enkele van de drie gespot. Aan de plaatselijke roetsjbaan, ontmoette ik mensen in ronduit prachtige kostuums.  Stijlvolle outfits uit de Belle Epoque tijd zijn blijkbaar helemaal hip om naar het strand te trekken. Je zag het meteen: de rode Baywatch-badpakken van Pamela Anderson zijn helemaal out. Toch maar eens een kijkje nemen tijdens de koopjes. Je weet nooit waarvoor een hippe attitude allemaal goed kan zijn.

Foto’s: Bart Liekens

Een gedachte over “Bijzondere mensen … aan het Strand van Scheveningen

 1. Wat een leuk stukje over ons!
  Wat u tegen kwam van de Steampunk Ice walk,
  Georganiseerd door Steampunk Heaven.
  Een meeting voor mensen met dezelfde hobby, namelijk gekleed gaan als in de tijd van de industriële revolutie, maar dan in stijl van de verhalen van Jules Verne. Denk aan tijdreizigers 🙂

  Groetjes, Coralie

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.