Theaterreview: The Rocky Horror Show (Deep Bridge)

Ik neem u mee naar vrijdagavond. Tijdens een bezoekje aan het EWT sprak ik over mijn nakende bezoek aan The Rocky Horror Show. Een bevriende journaliste glimlachte. ‘Vooral gaan met die banaan, niet al te veel nadenken, lekker dansen, met water spuiten en met rijst smijten. Dat moet je doen, Bart”. Mijn nieuwsgierigheid werd alsmaar groter. Zaterdagnamiddag stapte ik met heel wat verwachtingen binnen in The Shop aan de Antwerpse Rijnkaai.

En het mag en gezegd geschreven worden. The Rocky Horror Show lost alle verwachtingen in. Rock’n’roll, musical, over the Edge (met momenten zelfs een ware Cutting Edge), een ‘meer dan vette’ knipoog naar de maatschappij en ga zo meer verder in het land van Absurdistan aka Rocky Horror. Voor mezelf voelde mijn bezoek een beetje aan als de ontmaagding. Net zoals de eerste keer je geliefde beminnen, vergeet je ook je ontmaagding van The Rocky Horror Show niet. Bij de pauze voel je de vochtigheid nog in je nek. Remember the good times, niet waar. Als ultieme apotheose krijg je de rijst van het huwelijk als toeschouwer nog voor de pauze over je heen.  The Rocky Horror Show  toont meer dan ooit de absurde kant des levens.

Mag/moet ik eervolle vermeldingen geven over de prestaties?  Toch wel .. De jonge cast van The Rocky Horror Show toont zich van hun beste kant. Alle respect voor Laurenz Hoorelbeke, die heel de show op hoge hakken als een ware diva paradeert. Met deze prestatie klopt hij aan de poorten van het musicalfirmament. Voor Matthew Michel heeft deze rol letterlijk weinig om het lijf. Stiekem hoop ik dat de verwarming in The Shop niet zal uitvallen. Het zal anders bibberen worden voor Matthew. Ook mijn goede vriend Buffalo-supporter Sébastien De Smet loopt er tegenwoordig met een kalende haardos bij. Als een ware Quasimodo van het Rocky Horror-land toont hij zijn kunnen meermaals. Ook bij Sébastien hoop ik dat het kwik niet te snel zal zakken buiten. Want een muts heeft hij de komende tijd zeker nog nodig. Nerd Nordin De Moor laat zich als ‘Asshole’ van dienst van zijn meest nerdachtige-kant zien. Debutante Shana Pieters laat zich als ‘ultieme slet’ van het gezelschap tonen waarom ze één van de beste nieuwkomers van het moment mag genoemd worden. Haar irritant accentje op het podium was ronduit briljant

En ik … Ik moet toch nog wat oefenen vooraleer ik zelf in het huwelijksbootje stap.  Mijn danspasjes in The Shop waren niet om aan te zien. Mijn X-  of waren het O-benen lagen voortdurend in de knoop. Een huwelijksdans op dit moment zou fout aflopen. Ik moet er toch nog wat aan wennen om al die rijst over me heen te krijgen. En toch … Alles kan en alles mag in de wereld van Rocky Horror. Daar kan ik alleen maar zeer blij om worden.

Meer info kan je vinden op : www.deepbridge.be
Gezien op 11/11/2017 in Antwerpen.

Foto: Deep Bridge

Geef een reactie