De brug van Willebroek

Telenet Giants Antwerp – Willebroek 106-60. Een kloof van 46 punten. Het lijkt in het moderne basketbal een prehistorische uitslag. Tja, ik schrok ook even toen ik het op mijn sociale media-accounts zag verschijnen. En zeggen dat Willebroek vorig jaar nog de angstgegner van de Antwerpse reusjes was. Maar toen stond Daniel Goethals nog langs de lijn. Hij brulde zijn ploeg naar voor. Voor Willebroek werd het bezoekje aan de Antwerpse buren huilen met de pet op. Ze kregen een pak voor de broek. Zou de bus van Willebroek bij terugkeer nog uren voor de bekendste brug staan wachten? Huilde de brug mee?

Voor de Willebroek-supporters werd het des te pijnlijker als ze zagen wie de topschutter van de wedstrijd was. Dennis Donkor – de Willebroekse held van vorig jaar – scoorde net zoals de helft van de Antwerpse reusjes in de dubbele cijfers. 19 punten waren het. De supporters van Willebroek huilden mee toen ze voor die dekselse brug stonden te wachten. Wanneer gaat de brug weer naar omlaag en komen de tijden van weleer terug?

Voor de Giants werd het een doorgedreven training. Niet meer, niet minder. De schande van Luik lijkt uitgewist. Alleen moet dat éne flesje Le Portel nu ook nog gekraakt worden.

Geef een reactie