Laura Martello en de voetsporen van Annelien Coorevits

Pannenkoeken en wafeltjes bakken. Een mens kan er weinig fout mee doen. Ergens blijft het een beproefd recept voor Misskandidates om zichzelf naar de buitenwereld toe te profileren. Het werd nogmaals duidelijk toen ik de ravissante blondine Laura Martello sprak over haar Miss Vlaams-Brabant deelname. Mag ik haar even voorstellen? Laura is 18, studente verzorging en is woonachtig in Dilbeek. Je zou haar het beste omschrijven als een gedreven jonge dame, die iets wilt maken van haar Miss-campagne. Ze staat zelfs vroeger op om wafels te bakken voor het goede doel. Can you imagine? Ergens deed haar verhaal me een beetje denken aan Annelien Coorevits, toen ze Miss België won. Als live-act bakte ze toen pannenkoeken op televisie. Ze kwam, ze zag, ze bakte en ze overwon. Met haar wafeltjes treedt Laura een beetje in haar voetsporen. Nu al belooft dit het nodige vonken en vuurwerk.

Miss België en Miss Vlaams-Brabant blijft voor Laura een ontdekkingstocht. Ze wil vooral ervaren hoe ver ze in dit parcours kan raken. Met fotoshoots begon ze toen ze veertien jaar was. Het behoort nu al tot haar persoonlijke identiteit. Beetje bij beetje is ze gegroeid in dit werk. En nu wil ze kijken hoe ver ze op het hoogste niveau kan meedraaien. Stapt Laura in de voetsporen van Annelien? Het zou wel eens kunnen. Nu al belooft dit het nodige vonken en vuurwerk.

Toch is voorzichtigheid meer dan ooit de moeder van de porseleinkast. Laura koestert het motto: ‘Eerst zien en dan geloven’ nogal fel. Zo vertelde ze pas haar selectie op het moment dat het een vaststaand feit was. Vooraf hoge verwachtingen stellen is nooit goed. Dat kan alleen maar de verkeerde kant uitdraaien. Daarom schuif ik met plezier de hoge verwachtingen eventjes opzij. Tenslotte is Rome ook niet op één dag gebouwd. Laat staan Plopsaland in De Panne. First things first is meer dan ooit belangrijk voor Laura. En ondertussen mogen de wafeltjes ons zeker smaken.

Foto: privé-archief Laura Martello

Geef een reactie