Het grote debuut van Charlotte Peetermans

Dankzij Astrid Lindgren werd Pippi Langkous over de hele wereld een monument. Tijdens de herfstvakantie laat Uitgezonderd Theater deze legende herleven tijdens een familiemusical. Om het ondeugend karakter van Pippi in stand te houden werd de productie aan de pers voorgesteld in een Antwerps Speelbos. Met mijn stoutste wandelschoenen aan trok ik er naar toe en ging op zoek naar de leukste verhalen. En wat mij betreft … was de ontmoeting met Charlotte Peetermans er ééntje om niet snel te vergeten. Ik hoor u alvast zeggen: Charlotte wie?. Akkoord, voor het grote publiek is ze een nobele onbekende. Wat als vierdejaarsstudente musical aan het Brusselse Conservatorium ergens logisch is. Maar iedereen moet een kans krijgen om zich in de professionele wereld te profileren. Charlotte is dankzij regisseur Tijl Dauwe de stagiaire van dienst bij Pippi Langkous. En het werd tijdens mijn gesprek met haar al heel snel duidelijk dat ze zin heeft om zich te tonen. De fonkeling in haar ogen sprak boekdelen.  En zeg nu zelf .. het staat toch mooi op je cv dat je stage hebt mogen lopen bij het Zweedse meisje met de rode haren. Haar maiden trip op het grote theaterpodium is er ééntje om u tegen te zeggen. En dat kan niet iedereen haar na vertellen. Diep graven voor haar rol van Annika hoeft ze niet te doen. Annika is een braaf meisje, dat bang is voor avontuur, aldus Charlotte. Karakterieel omschrijft ze zichzelf als een gekker persoon. Maar zoals bij ieder mens woedt er ook bij Charlotte een Jekyll and Hyde . Of moet ik in haar geval: een Pippi and Annika zeggen. Charlotte heeft er zin in.  En wij ook. Dus bij deze:   Enchanté de votre Connaissance, Charlotte!

Foto: Jan Liekens

Geef een reactie