Caroline Delforge: Een Miss uit een kermisdynastie

Daar zat ze dan … Op een barkruk in een Willebroekse discotheek haar goudgele frietjes te verorberen. Tijdens de voorbereidende werk op de 220 finalisten van Miss België, viel het verhaal van de bijna 18-jarige Caroline Delforge uit Roeselare op. Als bijna 18-jarige heeft ze bijna heel het land gezien. Ze is namelijk opgegroeid als meisje van de kermis. Elk weekend en tijdens de vakanties staat ze in het kraam van haar ouders. Maar nu … nu probeert ze in een rollercoaster haar dromen na te jagen.

Het leven op de kermis betekent vooral polyvalentie. En dat kan ze als Miss België-finaliste goed gebruiken. Sinds haar derde kleuterklas zat deze spraakwaterval op internaat. Het was niet altijd even gemakkelijk, volgens haar. Maar ze kent ook alleen maar deze levenswijze. Het rondreizen kan in haar voordeel werken. Maar nu … nu weerklinkt er op éénder welke kermisattractie een welgemeende ‘Roulez Roulez’. Er gaat een nieuw parcours van start. Eéntje dat doet terugdenken aan haar jeugdjaren. Toen keek ze met haar oma naar Miss België en Miss Frankrijk op televisie. Nu staat ze er zelf. Of haar levenspad naar een kermiskraam zal leiden, weet ze nog niet. Alles is nog mogelijk in haar jonge leven. Nu ziet ze Miss België vooral als een unieke kans om haar studie event- en projectmanagement in praktijk om te zetten. Kermis is hip, niet waar. Net zoals de ambitieuze Caroline.

Foto: Jan Liekens

Een gedachte over “Caroline Delforge: Een Miss uit een kermisdynastie

  1. When I read this tears come to my eyes. I was the first to hold her il my arms, she stole my heart ever since. She was so smart so early in her life. Would read her brother’s lessons over our shoulders much faster then he could. On her 4th birthday, she decided she was going to the big school with her brother. She ment by that, sleeping at school with the other children of the fair. Only 4 and already a mind of her own. When she puts her mind to something she goes all the way. Winning or loosing is not the point for her, doing is. So after all these year saying she will be Miss Belgium, I never had a dought that she would go for it. She’s a winner and will do great things in life. So I wish her luck and lots of fun doing this. She told me some of the candidates will become good friends, she thinks they are all wonderful. She is wonderful

Geef een reactie