Mijn zonnegroet

Afgelopen zondag heb ik mijn wandelschoentjes nog eens uit de kast gehaald. The place to be was de Vriendschapstocht in Tisselt. Een tocht van 16 km langs Tisselt en wijde omgeving. Geen evidentie. Want de zon maakte de wandeling van 16 km tot een ware slijtageslag. Mijn ticket naar de ‘zon’ was een uit’stapje’ waar het gebrek aan schaduw een allesbepalende factor had. Langs het water, in de industriezone, in de dorpskernen .. De zon was alom tegenwoordig. En de schaduw alom afwezig. Ik boog het hoofd en ik deed er spontaan mijn zonnegroet voor.

De leukste plek om te vertoeven was het Willebroekse Park Bel Air. Een park met een naam, dat me spontaan deed denken aan The Fresh Prince. U weet wel: beter bekend als Will Smith. Helaas vertoefde Will Smith niet in de stad van Willy Moustache. Wellicht zat hij binnen en was hij van de airco aan het getting jiggy’en with it. En ik … ik kwam de zon alom tegen. Ik boog het hoofd en ik deed er spontaan mijn zonnegroet voor.

Het laatste stuk was door de velden. Open vlakten waar de zon weelderig brandde. Zelfs geen maïsveld kon voor wat beschutting zorgen. Ik heb opvallend veel vlinders gespot en wandelende fotografen, die de diertjes als modellen wilden. Absoluut geen evidentie. Want ze fladderden alsof het een lieve lust was. En ik … ik was gefascineerd door de kracht van de zon. Ik boog nederig het hoofd en ik deed er spontaan mijn zonnegroet voor. Daar kon zelfs geen maïsveld of een fladderende vlinder iets aan veranderen.

Foto’s van mijn wandeltocht in Tisselt:
https://goo.gl/photos/54zDfSMUVukAzv169
https://www.irista.com/gallery/ce0qrv3el6yx

Geef een reactie