Een veelzeggend woord van 3 letters

Naast het voetbal is ook voor de doorsnee basketballer de Champions League het walhalla waar hij van droomt. Ook voor de Telenet Giants Antwerp breken unieke kansen aan. Eind september spelen ze hun eerste voorronde wedstrijd richting het felbegeerde plekje in het kampioenenbal. De loting was iets om naar uit te kijken. Alleen bleek de loting de lachspieren een beetje op de hand te werken. Zeg maar: een zwaar licht ironische ondertoon te hebben. De Antwerpenaren kwamen pas als laatste uit de bokaal. Maar het papiertje waarop hun tegenstander stond, deed de doorsnee basketliefhebber hun wenkbrauwen fronsen. Er kwam een veelzeggend woord van drie letters uit de bus, beginnend met een l en eindigend met een l. Tussenin zat er een klinker die niet de a,e,i of o is. Juist ja, L*L. Kon men nu echt niets anders verzinnen?

Ik heb toch wat opzoekingswerk verricht over de Antwerpse tegenstander, meer bepaald: het Zweedse Lulea. Het wordt een strijd tussen de havensteden. Want Lulea is de zevende grootste havenstad van Zweden. Volgend jaar vieren ze hun 40-jarig jubileum en ondertussen hebben ze al 4 nationale titels op hun palmares staan. Wie van het kampioenenbal droomt, moet het nu doen. Het mag niet misgaan. Tegen Lulea mag men niet voor L*L staan. Anders wekt een nederlaag voor eeuwig en drie dagen op de lachspieren. Zeker bij het Antwerpse publiek.

Geef een reactie