De konijnenpoot van Moors

Met Charleroi-Brussels op het programma wordt het voor de Port of Antwerp Giants nagelbijten. Bij winst van de Brusselaars blijven de hoofdstedelingen keurig naast de reusjes van de Lotto Arena op de 2e plek staan. Bij winst van Charleroi ontstaat er een kloofje tussen plek 2 en 3. Kortom: het wordt bloedstollend spannend in de Belgische basketbalcompetitie. Oostende is heer en meester. Maar daarna dient zich een pelotonnetje van ploegen aan dat volop strijdt voor de tweede plek. Het geluk is vaak een dubbeltje op zijn kant. En daar is alles voor nodig. Heeft Roel Moors net zoals wijlen Guy Thys een konijnenpoot op zak?

30 april staat nu al in het rood aangeduid in mijn agenda. Dan wordt het de ‘ultieme’ strijd voor de tweede plek tussen de Giants en revelatie Brussels. Gaan ze zij aan zij naar de finish toe? Of ontstaat er beetje bij beetje een kloof? Nu al wordt Giants versus Brussels een match om naar uit te kijken. De fiere Antwerpenaren hebben de top 2 in heel de competitie niet verlaten. De kans bestaat dat ze met het zicht op de veilige haven alsnog moeten begeven. Beste Roel, hou die konijnenpoot toch maar op zak. De fans smeken er om.

Het zal toch niet waar zijn dat Brussels alsnog die Antwerpse scalp pakt. De Giants moeten het op Waseiges manier proberen ‘Basketten als een konijn op het plein’. Dartel, fris, fraai en met de nodige snelheid. Alleen lukt dat toch zo moeilijk met die dekselse konijnenpoot …

 

Geef een reactie