Alejandro

De Muur van Hoei is Alejandro’s berg. Als een vorst/veldheer regeert hij over de pokkesteile klim in de Ardennen. Het recept om Hoei te overwinnen is alom gekend. Door zijn privétaxi Movistar wordt hij aan de voet afgezet. Daarna is er geen houden meer aan Muurklauteren kan deze Murciaan als geen ander. Het melkzuur in zijn kuiten gaat bij Alejandro tot over de limiet. En toch doet … niemand beter. Hij mag dan bijna op wielerpensioen zijn. Wie hem klopt, zal wellicht de regerende vorst van de Muur zijn. Geen zee is diep genoeg. Geen Muur is hoog genoeg. Niets houdt Alejandro tegen ….

Lady Gaga heeft ooit een liedje over Alejandro gemaakt. Het moet hem vereren. De staart van zijn hond Piti kwispelt nog steeds in het rond. En toch bracht net Piti … Alejandro bijna tot op de rand van de afgrond. Maar zijn comeback was sterker dan ooit. Alleen twijfel ik aan de woorden van de bekendste Lady uit muziekland. “I know that we are young” zijn de eerste woorden van haar liedje … Valverde is nooit oud geweest. Zijn leeftijdscontador (=tellerstand) mag dan wel op bijna 36 staan. Op koersvlak is de Movistar-kopman de eeuwige jeugd. Het jonge geweld kan hem amper volgen op zijn Muur. En het beloven nu al saaie tijden worden. Onlangs won hij de eerste keer De Ronde van het Baskenland, wellicht volgt nu de zeventienduizendste keer De Waalse Pijl … en wie weet wat er nog allemaal komen zal. De rest zal ‘oeioeioeioei’ kreunen wanneer hij zijn beslissende demarrage op de Muur plaatst. Geen zee is diep genoeg. Geen Muur is hoog genoeg. Niets houdt Alejandro tegen.

Geef een reactie