The Great Old

Zou het dan eindelijk lukken? Antwerp-Roeselare 3-1. De fiere stamnummer 1 is op een zucht verwijderd van eerste klasse A. 90 minuten op Schiervelde scheiden de Sinjoren van de ultieme verlossing van tien jaar vagevuur. Het weze ze van harte gegund. Ploegen met dergelijke achterban. Ze horen gewoonweg niet thuis in de hel van 1B. Voetbal is passie en dat kennen ze in Deurne maar al te goed. Neen, dit jaar geen Eupen-scenario’s meer. The Sky is the Limit en daar moeten ze naar toe …

De Antwerp-fans … ik ben ze één keer tegen het lijf gelopen. Memorabele ervaring. Voor een indoor-voetbaltoernooi in de Lotto Arena werden massaal veel Antwerp-fans verwacht. Het was mijn eerste kennismaking met de mannen van den Bosuil. Omdat ik toen geen kleur wou bekennen, was ik als neutraal toeschouwer gaan kijken. Het lot had me tussen de mannen van rood en wit gezet. Nu al … een memorabele ervaring. Het leek wel alsof Antwerpen voor één keer Wembley was. Alles keert ooit wel eens terug, niet waar … De Czerniatynski’s, de Van Rooijs en de Lehnhoffen van weleer … Ze heten nu Owusu, Hairemans, Dequevy en Tuur Dierickx. Tijden veranderen, maar alles keert ooit wel eens terug.

Architect van het geheel is Wim De Decker … Neen, bij Antwerp horen geen John Bico-coaches. Laat Wim zijn zin maar drijven. Bloed, zweet en tranen. Dat zien de fans het allerliefste. En Wim lijkt zijn slag thuis te halen. Komt er weldra een standbeeld voor hem in Deurne-Zuid. Is hij de echte opvolger van Davidovic? De Decker … Belgischer maken ze de coaches niet meer.

Alles keert terug … ook de Antwerpse voetbalclashes van weleer. Lierse klopt meer dan ooit terug aan met Van Meir als hoofdcoach. Ze zijn de gecumuleerde kampioen van 1e klasse B. En ook een Europees ticket behoort nog tot de mogelijkheden. En wat te denken van Beerschot-Wilrijk … Ook zij lonken steeds feller naar een terugkeer bij de beste 24 van het land. Nu alvast : een welgemeende welcome back Great Old. Dit mag toch echt niet meer fout gaan.

Geef een reactie