Een vuistje geven bij Ronnie

Vergeet de high-five. Vuistjes geven is helemaal in. Dat heb ik geleerd de voorbije week tijdens mijn bezoekje aan het concert van Ronnie Flex in het Leuvense Depot. Een hiphop-rapper met Caraïbische invloeden kwam langs. Ik leerde spontaan de ingrediënten van de hiphop-cultuur kennen. Zoals: Vuistjes geven, mannen met klakskes, vrouwen met gescheurde jeans en hippe brillen ….  En net omdat het op het eerste zicht een ver-van-mijn-bed show is, fascineerde het me wel. Ronnie Flex is bij ons vooral bekend voor zijn monsterhit ‘Drank & Drugs’ en probeert nu ook met zijn band wat meer voet aan wal te krijgen. Omdat ik een beetje ontdekkingstocht niet schuw, trok ik er met een kranige 65’er naar toe. Een avontuur op zich.

Toen ik dit nieuws aan mijn treingenoot vertelde, schrok hij zich een hoedje. “Bart, beleef jij een midlife crisis of ben je een ware hipster”. Zo had ik er nog niet over nagedacht. De gemiddelde leeftijd bij zulke concerten circuleert een beetje rond de twintig jaar. Daar zit ik met een factor X2 bijna helemaal boven.

En toch, het heeft wat in zich om zulke concerten eens bij te wonen. Entertainment van de bovenste plank. Pogo’ende jeugd in de frontlinie met hun peperdure gsm in de aanslag. De sfeer en gezelligheid zou vanaf het voorprogramma in ware Komen Eten-termen al met een dikke tien beloond worden. Ik amuseerde me daar wel. Maar ook als mensenkijker rondom jou zie je wat taferelen. Drie jonge meisjes, die niet meer bijkwamen van het lachen toen één van hen door een stoel zakte. Dan toch het dieet van Pascale Naessens of Sandra Bakkari niet goed gevolgd. En ook hippe boys, die me spontaan een vuistje kwamen geven toen hij me toch iets ouder inschatte dan het doorsnee publiek. Omdat ik toch een snuifje hipster in mij heb, gaf ik dat vuistje maar terug. Respect man!

Ook een hiphopper met bijhorend ‘klakske’ kwam me spontaan polsen naar mijn lievelingsnummers van ‘Ronnie Flex’. Ik voelde me helemaal in the mood. Yes man, ik werd aanvaard door het hiphop-publiek. En toen .. viel mijn oog op een vader met zoon ,die enkele rijen voor ons zaten. Het kereltje was rond de 10 en helemaal in hiphopoutfit. Zijn vader trok met hem naar het concert omdat schijnbaar zijn zoontje fan was. Het was toch krokusvakantie, niet waar. Alleen zag je aan hem dat hij onder de indruk was van de omstandigheden. Maar dat vuistje kreeg hij niet. En ik … ik ben het helaas vergeten. Maar dude, je hebt het nog van mij te goed. Want Ronnie, je ziet me ooit nog terug …

 

Geef een reactie