De Mol uit mijn studententijd

Driewerf helaas ten huize Liekens na de Mol-aflevering van vorige maandag. Ik kan er niet buiten. De beruchte tunnelvisie had me de voorbije weken te fel in de greep. Mijn gedoodverfde Mol: professor Hans moest het spel verlaten. Naar eigen zeggen in de kranten was hij een te naïeve speler.

En tussen ons gezegd en gezwegen. Ik snapte zijn uitleg niet goed. Tijdens de ‘shooting’proef was ik er nog honderd procent van overtuigd dat Hans de saboteur van het spel was. Hij bleef zo verdacht lang zitten met zijn vriendin om toch niet de volledig pot geld te winnen. De ultieme mollenstreek van de man onderaan de polls …

En wat nu …. Ik mag nu helemaal van het begin terug alles bekijken. Het zal toch niet waar zijn dat het Davey is … De Mol afkomstig uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Voor mij is hij als het ware een halve dorpsgenoot. En ook ik heb een Wavers verleden. Zeven jaar lang heb ik daar mijn secundair onderwijs gevolgd. Nooit maar ook nooit had ik verwacht dat Waverse grond Mollengrond zou zijn.

Maar mijn neefje en mijn nichtjes hebben me op Davey’s spoor gezet. Zij verdachten hem van seconde één. En dat had met hun lessen notenleer te maken. “We hebben daar geleerd over de b-mol. En we zien Davey voortdurend met een pet met de letter b op rondlopen.” Tja, daar stond ik dan met mijn mond vol tanden. Ik had zelfs nog niet eens aan deze hint gedacht. Misschien had ik toch maar beter moeten opletten tijdens de lessen notenleer in mijn studententijd. Of sloeg de mol toen al toe?

 

Geef een reactie