De DDT uit Mollenland

De zoektocht naar De Mol houdt kijkend Vlaanderen al een poosje bezig. Ook ik ben helemaal aangestoken door het Molloten-syndroom. En ik geef toe: ik heb weer last van tunnelvisie. Al sinds aflevering twee richt mijn persoonlijke verdenking zich tot de minzame professor Hans. In alle polls mag hij dan wel onderaan staan. Hij manoeuvreert zich als een gewiekste en briljante speler doorheen het spel. Ofwel is hij de Mol ofwel is hij de geniale professor.

Valt het u ook zo op. Ook nu speelt Hans weer een cruciale en bijzonder tactische rol.  Neem nu de fietsproef. Hans krijgt van de groep de rode lantaarn toegewezen. Hij moet aan een snelheid van 10km per uur fietsen (een echte catcherbike van de bovenste plank) en niemand van de groep mag achter hem komen. Geknipte kost voor De Mol niet waar. Want maar liefst 3 kandidaten konden het tempo van Hans niet aan: 3x 500 euro uit de pot.

Ook in het spel met de struisvogels, scrabble en het labyrinth valt het meteen op. Hans rent als een bezetene naar Het Gouden Ei. Dat ei ligt ergens in een ondergronds gangenstelsel. Wist hij ervan of niet? Hans was tijdens het spel een poosje onbereikbaar. Verdedigde hij zijn ei in het gangstelstel. Hoedanook kreeg hij door zijn gouden ei een unieke kans om 3000 euro persoonlijk budget te verzilveren. Op een zelden gezien staaltje goochelen met passers loodste hij zijn vriendin naar Essen toe. Bijna pikte hij 3000 Euro uit de pot. Alleen waagde de groep een gewaagd gokje, waardoor zijn geliefde net te laat in het café kwam. De groep redt ternauwernood zijn vel. Zou De Mol in Hans hiervan balen?

Toch zijn er ook andere kandidaten, die in het oog springen. Politie-inspecteur Eline had het wel heel lastig tijdens de fietsproef. Moeten agenten niet in een betere conditie zijn? Een beetje fietsen moet toch kunnen, niet waar. Ook Robin begint te stijgen in ieders verdachtenlijstje. Hij is zo ‘enerverend’ competitief, dat je er zenuwachtig van wordt. Ergens heeft hij wat weg van DDT als hij een spelletje moet spelen. Iets in de stijl van: ‘Zeg, zal’t gaan jàààààààààà’. Zou jij het aandurven om een spelletje monopoly met Robin te spelen? Grote kans dat je er niet heelhuids vanaf komt. Kan hij dan zo slecht tegen zijn verlies of is er maar aan de hand? Maar ach … Trek het je niet aan, Robin. Met gekke smoelen en uitdrukkingen kan je in het leven ver komen. Zeker in De Mol. En wat te denken van godsdienst leerkracht Annelies. De vrouw, die altijd haar bril vergeet en nooit kan meespelen. Zou ze niet dringend een koordje aan haar bril moeten hangen? Ze is duidelijk haar draad kwijt. God ziet en weet alles … Of is het in dit spel dan toch De Mol?

Geef een reactie