Wie is de Mol?: Het koningsdrama Thomas-Diederik

Is er een koningsdrama in de maak tijdens het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? Ik heb het vermoeden van wel. Het leek er op het bondgenootschap tussen Thomas Cammert en Diederik Jekel op een rechtstreeks ticketje naar de finale zou afstevenen. Ook de overwinning leek hen binnen handbereik. Alleen was dit buiten de waard gerekend. In dit geval is de herbergier van dienst good old Jochem Van Gelder. De grootste chaoot in heel Mollenland. Maar het lijkt er op alsof hij de grote winnaar van het spel is. En dit door een blunder van Thomas.

Het vertrek van Diederik zorgde voor twijfel bij zijn kompaan Thomas. Waar hij samen met Diederik voortdurend op Sanne speelde, veranderde hij nu last minute van idee. Zijn gok ging richting Jochem toe. Een bewuste zet van De Mol om ons al televisiekijker te misleiden of miste hij zijn geboren ‘wetenschappelijke’ gids doorheen het spel.

Mijn gevoel zegt nog altijd dat Sanne De Mol is. Een Mol, die zo opzichtig te werk gaat als Jochem Van Gelder … Zo bestaat er geen vijf in de geschiedenis. Ook bij het laatste spel viel het me op. In het bos moesten ze onder loodzware druk en warme temperaturen een puzzel oplossen. Het lijkt een unieke kans voor De Mol te zijn om toch een pak geld uit de pot te houden. Chaos met koorden lijkt me geen mollenstreek te zijn. Alleen de winnaar van het spel kon geld uit de pothouden. Ons lijkt gewoon Jochem een briljante chaoot uit televisieland te zijn. De winnaar van het spel daarentegen kon als Mol meer dan 12000 euro uit de pot houden. Sanne won …. En dit draagt vrij grote consequenties met zich mee. Als Sanne de winnaar van het spel is, wordt de pot verdubbeld. Als Sanne De Mol is, komt er niets in. Briljante mollenstrategie of niet?

En … heeft u ook zo genoten van de briljante quote van Jochem Van Gelder over ‘the poor lonesome cowboy’ met een gay-kantje. ‘Overdag is hij een stoere cowboy, ’s avonds daarentegen … oh la la la la’ na de proef in Moltown. De fantasie van Willem Wever kent duidelijk geen grenzen meer.

Geef een reactie